Εκνευρισμός από τη στάση της Φώφης Γεννηματά εχθές στη Βουλή

Εκνευρισμός από τη στάση της Φώφης Γεννηματά εχθές στη Βουλή

Συνήθως οι συζητήσεις στη Βουλή στις οποίες συμμετέχουν και οι πολιτικοί αρχηγοί είναι το ιδανικό πεδίο για να ξεδιπλώσουν τις ρητορικές τους ικανότητες ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Η συζήτηση στη Βουλή για τον εκλογικό νόμο, όμως ήταν από τις εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος επιτέθηκαν στην Φώφη Γεννηματά κινούμενοι στα όρια της ευπρέπειας. 

Το έδαφος είχε προετοιμάσει ο Βασίλης Λεβέντης ο οποίος αφιέρωσε σχεδόν το σύνολο της ομιλίας του στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων πίστευαν ότι με τον εκλογικό νόμο θα διασπάσουν όχι απλά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, αλλά και τη Χαριλάου Τρικούπη.

Πέτυχαν να κερδίσουν τη ψήφο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ, ο οποίος όμως έμεινε πιστός στη συμμαχία με το ΠΑΣΟΚ. Κυρίως, όμως, διαψεύστηκαν στην εκτίμηση που είχαν ότι η Φώφη Γεννηματά θα πει «ναι» και ο… Ευάγγελος Βενιζέλος «όχι».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδειξε ότι έχει στρατηγική. Με τη φράση «προχωράμε μπροστά» διαχώρησε τη θέση της από τον προκάτοχό της και σηματοδότησε τον διμέτωπο με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποτέλεσμα αυτής της στάσης ήταν ο εκνευρισμός του πρωθυπουργού και του προέδρου των ΑΝΕΛ που μίλησαν για παρά φύση συμμαχία με τη ΝΔ και προσπάθησαν να εμφανίσουν την κυρία Γεννηματά ως αδύναμο κρίκο. 

Αλλά, στην ομιλία της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν σήκωσε απλά το γάντι απέναντι στα δύο συγκυβερνώντα κόμματα, αλλά έστειλε σαφή μηνύματα για τις προθέσεις και προς όλες τις πλευρές της προοεδευτικής παράταξης. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όσοι θέλουν να γίνουν υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ ή της ΝΔ να μπουν στα ψηφοδέλτιά τους» είπε χαρακτηριστικά και πολλοί «είδαν» στην εικόνα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Θανάση Θεοχαρόπουλο. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.