ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα»

Ευ. Βενιζέλος: «Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα»

Στον απόηχο των εξελίξεων στην Τουρκία ο Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε ότι το καθεστώς Ερντογάν απέχει πολύ από το δυτικό κράτος Δικαίου και περιέγραψε τον διχασμό της τουρκικής κοινωνίας σε οπαδούς τους Ερντογάν από τη μία και Κούρδους και κεμαλικούς από την άλλη. 

Στο πλαίσιο αυτό, σημείωσε πως θα πρέπει να αξιοποιηθεί η παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο για το προσφυγικό και να αποφευχθούν περιττές εντάσεις, τόσο στα ανατολικά μας σύνορα, όσο και στην Κύπρο. 

Σε ότι αφορά στο θέμα του εκλογικού νόμου επανέλαβε ότι το ΠΑΣΟΚ αντιτάχθηκε στον καιροσκοπισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. «Ο πρωθυπουργός προχώρησε στην ψήφιση της απλής αναλογικής επειδή κατάλαβε ότι χάνει, προσπάθησε να μετατρέψει την ήττα του σε μαγκιά» είπε χαρακτηριστικά. 

«Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών και προοδευτικών δυνάμεων, πράγμα που σημαίνει και ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Για την επόμενη μέρα σημείωσε ότι όποιος θέλει να αφήσει τον εαυτό του απέξω αναλαμβάνει και την ευθύνη και μίλησε για την ανάγκη επικαιροποίησης της θέσης του ΠΑΣΟΚ. Γιατί, όπως είπε, οι επόμενες εκλογές θα γίνουν σε συνθήκες τραγικές για την οικονομία. 

Στο πλαίσιο αυτό, χαρακτήρισε «κυνική και προσβλητική για τη δημοκρατία» τη στάση του πρωθυπουργού. Αναφερόμενος στη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ απάντησε στη Φώφη Γεννηματά λέγοντας πως δεν μπορεί να έχει ενοχική συμπεριφορά στο θέμα των συνεργασιών. 

Για το θέμα των τηλεοπτικών αδειών επανέλαβε ότι η αρμοδιότητα του ΕΣΡ είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη, πρόσβλεψη που η κυβέρνηση δε μπορεί να παρακάμψει. Χαρακτήρισε, μάλιστα, σοβιετικού τύπου το επιχείρημα της κυβέρνησης πως δεν αντέχει περισσότερα από τέσσερα κανάλια η αγορά. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.