ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ.Γεννηματά: «Πείτε επιτέλους την αλήθεια κ. Τσίπρα αν δώσατε την εντολή για το plan X»

Φ.Γεννηματά: «Πείτε επιτέλους την αλήθεια κ. Τσίπρα αν δώσατε την εντολή για το plan X»

«Όλα στο φως! Κανείς και τίποτα στο σκοτάδι» τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποκαλύψει όλη την αλήθεια στον λαό.

«Γι’ αυτό και ψηφίσαμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση της Εξεταστικής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ. Γι’ αυτό και θα ψηφίσουμε την σημερινή πρόταση της Ν.Δ. για τις ευθύνες των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ , για τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι του 2015» επισήμανε.

«Ζούμε όλα αυτά τα χρόνια μια τραγωδία» συνέχισε «μόνο μέσα από την  κάθαρση,  όσο επώδυνη κι αν είναι για όλους του πολιτικούς χώρους, θα μπορέσουμε να μιλήσουμε με αξιοπιστία για μια νέα μεταπολίτευση».

Στο πλαίσιο αυτό, εστίασε τα πυρά της στον Αλέξη Τσίπρα: «Ο πρωθυπουργός χθες  απέφυγε τη Βουλή, επέλεξε να μείνει στο προαύλιό της. Ο στόχος του είναι προφανής: Να αποσπάσει την προσοχή των πολιτών από τα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν. Για να το πετύχει, δεν διστάζει να υποβιβάσει την κορυφαία δημοκρατική λειτουργία που απαιτεί συνεννόηση και συναίνεση , σε κομματική αντιπαράθεση και εργαλείο εξυπηρέτησης δικών του επιδιώξεων».

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε σειρά ερωτημάτων στον πρωθυπουργό:

Αλήθεια, διαπράξατε αυτό το ατόπημα (με το plan X); Το κάνατε πραγματικά; Εξηγηθείτε επιτέλους, ένα χρόνο σας ρωτάμε. Και αφού δώσατε αυτή την εντολή , θα καταθέσετε επιτέλους το σχέδιο αυτό στη Βουλή, όλοι λένε ότι το παραλάβατε. Σας το ζητάμε από πέρυσι.

Εμείς δεν θα υποκύψουμε στην σεναριολογία ήξερε, δεν ήξερε, ήταν plan A, plan B, plan X, ήταν δόλος ή πλάνη; Αυτά πρέπει να διερευνηθούν και από την Βουλή και από την Δικαιοσύνη.

Για να μάθει ο Ελληνικός λαός ποιες ήταν οι αποφάσεις και οι σχεδιασμοί που οδήγησαν τη χώρα  στο χείλος του γκρεμού. Για να διερευνηθούν οι πολιτικές και τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών και άλλων προσώπων.   

Τρία είναι τα κεντρικά ερωτήματα που μας απευθύνουν καθημερινά οι πολίτες :

– Πώς και γιατί μπήκαμε στο Μνημόνιο ;

– Γιατί οι άλλοι βγήκαν κι εμείς παραμένουμε ;

– Τί συνέβη το πρώτο εξάμηνο του 2015 και οδηγηθήκαμε στο τρίτο Μνημόνιο με τους πλέον επαχθείς όρους ;

Υπάρχει φυσικά κι ένα τέταρτο ερώτημα, σχετικά με το πότε και πώς θα βγούμε απ’ όλη αυτή την κατάσταση. Αν προσπαθήσουμε ν’ απαντήσουμε ειλικρινά και χωρίς σκοπιμότητες στα τρία πρώτα ερωτήματα, τότε είναι σίγουρο ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε απάντηση και στο τέταρτο.

Οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης έχουμε από τις 22/12/2015 καταθέσει πρόταση εξεταστικής επιτροπής, η οποία θα τα διερευνήσει ΟΛΑ, τα πάντα, για τους πάντες.

Επανέρχομαι όμως και σήμερα και σας ρωτώ:

Κύριε Τσίπρα, θα την υπογράψετε ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Καθαρές κουβέντες.

Θα συνταχθείτε με την καθαρτήρια διαδικασία ή θα επιμείνετε στην «προστασία» της περιόδου 2004 – 2009;  

Θα αναλάβετε τις δικές σας ευθύνες για το 3ο Μνημόνιο και τα όσα το συνόδευσαν;

Κύριε Μητσοτάκη, θα υπογράψετε την πρόταση μας  ΝΑΙ ή ΟΧΙ;

Καθαρές κουβέντες κι από σας θέλουμε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Θα συνδιαμορφώσετε μια πλειοψηφία της ειλικρίνειας ή θα συνεχίσετε στην πεπατημένη του χθες με το κομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.