Πυρά Χριστοφιλοπούλου κατά της κυβέρνησης για τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ

Πυρά Χριστοφιλοπούλου κατά της κυβέρνησης για τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ

Για «κούφιους κυβερνητικούς κομπασμούς» έκανε λόγο η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Εύη Χριστοφιλοπούλου, σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ.

Η κ. Χριστοφιλοπούλου κατηγορεί την κυβέρνηση ότι πανηγυρίζει «για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες “γαλέρας”».

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Εάν η Κυβέρνηση και η προσκείμενη σε αυτήν ΑΥΓΗ έμπαιναν στον κόπο να διαβάσουν προσεκτικά τα στοιχεία του συστήματος ΕΡΓΑΝΗ για το ισοζύγιο προσλήψεων απολύσεων δεν θα πανηγύριζαν!

Η ανάλυση των στοιχείων αυτών καταδεικνύει ότι οι απολύσεις σε μεγαλύτερες ηλικίες είναι περισσότερες από τις προσλήψεις, ενώ η μορφή των νέων προσλήψεων είναι κυρίως συμβάσεις μερικής απασχόλησης ή/και εκ περιτροπής εργασίας και αφορούν νεότερους εργαζόμενους. Απολύονται λοιπόν λιγότεροι σε αριθμό εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης και υψηλότερης αμοιβής και προσλαμβάνονται περισσότεροι με συμβάσεις ευέλικτης και φθηνής εργασίας.

Άνθρακες ο «θησαυρός», κούφιοι και οι κυβερνητικοί κομπασμοί.

Πανηγυρίζουν για αυτό που οι ίδιοι ονόμαζαν εργασία σε συνθήκες «γαλέρας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιχειρούν να παραπλανήσουν την κοινωνία, διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα με τις γνωστές μεθόδους τους.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.