ΠΑΣΟΚ: «Η σημερινή απόφαση στην υπόθεση Ι. Ντογιάκου επιβεβαιώνει την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση»

ΠΑΣΟΚ: «Η σημερινή απόφαση στην υπόθεση Ι. Ντογιάκου επιβεβαιώνει την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση»

Η απόφαση για την υπόθεση του Ισίδωρου Ντογιάκου επιβεβαιώνει τη χωρίς συστολή χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την κυβέρνηση, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ για την εξέλιξη.

Η Χαριλάου Τρικούπη έκανε επίθεση και προσωπικά στον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε ως «πρόθυμο υποκινητή» αυτής της χειραγώγησης.

«Η σημερινή απόφαση του δευτεροβαθμίου Πειθαρχικού Συμβουλίου στην υπόθεση Ι. Ντογιάκου δυστυχώς επιβεβαιώνει – για μία ακόμη φορά – με έμφαση και δίχως καμία συστολή την χειραγώγηση της Δικαιοσύνης από την Κυβέρνηση, με πρόθυμο υποκινητή τον Υπουργό κ. Παρασκευόπουλο. Η πορεία προς την πλήρη κομματικοποίηση της Δικαιοσύνης συνεχίζεται απροκάλυπτα, με ένταση και σκοπιμότητα την πλήρη άλωσή της», ανέφερε η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο του Αρείου Πάγου τιμώρησε τον κ. Ντογιάκο με ποινή στέρησης μισθού 40 ημερών, βάζοντας «μπλόκο» στην υποψηφιότητά του για τη διοίκηση της Εισαγγελίας Εφετών.

«Το κύρος της δικαστικής λειτουργίας έχει πληγεί για ακόμα μία φορά, με μεθοδεύσεις παρασκηνίου και  ανοιχτή πλέον αντιπαράθεση μεταξύ της ιεραρχίας της Δικαιοσύνης και ανώτερων Δικαστικών. Αυτές οι εξελίξεις τελούν σε πλήρη αρμονία με την απαράδεκτη νομοθετική πρωτοβουλία που, λίγες εβδομάδες πριν από τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των διοικήσεων των δικαστηρίων, μετέβαλε αυταρχικά το ισχύον πλαίσιο, αλλοιώνοντας το δικαστικό αυτοδιοίκητο», σχολίασε ακόμη το ΠΑΣΟΚ.

«Τα πρόσφατα, πολύ σοβαρά γεγονότα στους κόλπους της Ελληνικής Δικαιοσύνης, προσβάλλουν βάναυσα τον θεσμό, συμβάλλοντας καθοριστικά στην περαιτέρω απαξίωσή του στα μάτια των πολιτών και της Κοινωνίας. Οι υπόγειες, σκοτεινές διαδρομές μεταξύ της Κυβέρνησης και της ηγεσίας της Δικαιοσύνης αποκαλύπτουν προσωπική και κομματική ιδιοτέλεια. Όλα πλέον είναι φανερά και κανείς δεν δικαιούται να έχει άλλες “αυταπάτες”… Η  απαξίωση της Δικαιοσύνης βλάπτει τη Δημοκρατία και αποδεικνύει τον καθεστωτισμό μιας Κυβέρνησης πανικόβλητης, σε ηθική και πολιτική κατάρρευση», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.