Κουτσούκος: Προβληματικός ο νόμος για τις διοικήσεις των τραπεζών

Κουτσούκος: Προβληματικός ο νόμος για τις διοικήσεις των τραπεζών

Τις κυβερνητικές επιδιώξεις για πλήρη έλεγχο των τραπεζών που έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη απαξίωση του χρηματοπιστωτικού συστήματος της χώρας καταγγέλλει ο κ. Γιάννης Κουτσούκος.

Με αφορμή την παρατεταμένη εκκρεμότητα για τον ορισμό διοικήσεων των τραπεζών Εθνικής και Πειραιώς, ο υπεύθυνος οικονομικών υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ υπενθυμίζει ότι:

«Είχαμε προβλέψει από το 2015 στην Βουλή  τις συνέπειες που θα υπάρξουν με την άτακτη κυβερνητική υποχώρηση στην τρόικα, που τελικά οδήγησε τις διατάξεις ενός απαράδεκτου Νόμου για την επιλογή των ΔΣ των Τραπεζών. Ενός Νόμου που μόνο προβλήματα δημιουργεί».

Προσθέτει επίσης ότι: «Δυστυχώς όμως πέραν του Νόμου αυτού, φαίνεται ότι οι επιδιώξεις και οι παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για τον έλεγχο των Τραπεζών δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και καθυστερήσεις» και εξηγεί πως «Τέτοια φαινόμενα εντείνουν τα προβλήματα αναξιοπιστίας στην Οικονομία, εμποδίζουν την αποκατάσταση της ομαλής  λειτουργίας του Τραπεζικού Συστήματος, κινδυνεύουν να οδηγήσουν σε πλήρη απαξίωση τις Ελληνικές Τράπεζες». 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τέλος, καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε «οι τράπεζες να λειτουργήσουν ομαλά και με βάση τις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης όπως οι σύγχρονες εξελίξεις απαιτούν» επισημαίνοντας ότι «δεν μπορεί τα διαλυτικά φαινόμενα να συνεχίζονται την ώρα που η οικονομία βουλιάζει και η κοινωνία στενάζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.