Ε. Βενιζέλος: Ψευδάισθηση η υποστήριξη Χίλαρι – Ομπάμα στην διαχείριση του ελληνικού χρέους

Ε. Βενιζέλος: Ψευδάισθηση η υποστήριξη Χίλαρι – Ομπάμα στην διαχείριση του ελληνικού χρέους

Την εκτίμηση ότι η εκλογή Τραμπ συνιστά μία εκλογή ταυτότητας, δηλαδή μία εκλογή, η οποία στην πραγματικότητα συνιστά αναζήτηση ταυτότητας για τη βαθιά Αμερική, ανέπτυξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε ραδιοσταθμό.

Πρόσθεσε, δε, ότι πρόκειται για την αναζήτηση ταυτότητας για τη μικρομεσαία τάξη, όχι στην πρόσοψη της Αμερικής, στην Ανατολική ή Δυτική Ακτή, δηλαδή στη Νέα Υόρκη, τη Νέα Αγγλία ή την Καλιφόρνια, αλλά εκεί όπου υπάρχουν τα πραγματικά προβλήματα στην παραγωγική δομή και την οικονομία της Αμερικής.

Ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε ερωτηματικά σχετικά με το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος με τέτοια ισχύ οικονομική, να καταλάβει και να εκφράσει τον πιεζόμενο, μικρομεσαίο, Αμερικανό λευκό, που θέλει να εκφράσει και έναν φόβο που φτάνει τα όρια της ξενοφοβίας, που πιστεύει στην οπλοκατοχή, που πιστεύει στην αναβίωση μίας προσδοκίας και ενός ονείρου, αλλά στα δικά του μικρά επίπεδα.

«Αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη. Η πρώτη του ενέργεια, αφής στιγμής ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα, στην ομιλία αποδοχής, αυτό το acceptance speech που έκανε, ήταν πολύ συμβατικό, ενωτικό, προσεκτικό. Έστειλε ένα μήνυμα ότι «εντάξει, πρέπει να κάνετε μία τομή ανάμεσα στον Τραμπ υποψήφιο και τον Τραμπ Πρόεδρο των ΗΠΑ», ανέφερε και συμπλήρωσε:

«Αυτό σημαίνει ότι έχει συνείδηση ότι τώρα εκφράζει θεσμικά τη μεγαλύτερη δύναμη του κόσμου. Και βεβαίως εκφράζει θεσμικά το σύνολο του αμερικανικού έθνους».

Επίσης, εξέφρασε την ανησυχία πως μπορεί η Ευρώπη να βρεθεί αντιμέτωπη με προβλήματα που την αφορούν, δηλαδή με το βάρος που σηκώνει για τη δική της άμυνα και ασφάλεια.

Ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την άποψη ότι με την κυβέρνηση Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον, εφόσον εκλεγόταν, οι ΗΠΑ συμβάλουν στη ρύθμιση του ελληνικού δημοσίου χρέους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Είναι ένας μύθος, μία ρητορεία ή μία ψευδαίσθηση ελληνική. Είναι φιλικοί πάντα, είναι πολύ προσεκτικοί, θέλουν σταθερότητα στην Ευρώπη, θέλουν μία Ελλάδα στην Ευρωζώνη, θέλουν μία Ελλάδα γεωπολιτικά σταθερή, διεθνοπολιτικά σταθερή, ως κρίσιμο κρίκο για όση σημασία έχει στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Μεσογείου, πάρα πολύ κοντά στη Μέση Ανατολή και τη βόρεια Αφρική. Αλλά ποτέ δεν ισχυρίστηκαν ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στα θέματα του χρέους, το οποίο, εν πάση περιπτώσει, αφορά τη σχέση της Ελλάδας με τους πιστωτές της», τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.