ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Φ. Γεννηματά: «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος»

Φ. Γεννηματά: «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος»

«Υφεσιακές δυνάμεις» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, μιλώντας τη Δευτέρα στα Ιωάννινα. Όπως ανέφερε κ . Γεννηματά, «κάθε φορά που κυβερνούν παράγουν χρέη: 90-93, 2004-2009, 2015-2016».

«Ποια ελπίδα δίνει σήμερα η κυβέρνηση του ναι σε όλα;», διερωτήθηκε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Καμία ελπίδα. Γι’ αυτό όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», πρόσθεσε, κατηγορώντας την κυβέρνηση για έλλειψη σχεδιασμού και επικοινωνιακά κόλπα. Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία της για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Η κ. Γεννηματά εξαπέλυσε «βέλη» και στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. οι δύο όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος». Προσέθεσε ότι η Ν.Δ. «παραμένει μια βαθύτατα συντηρητική δύναμη που δεν μπορεί με την πολιτική που ευαγγελίζεται να προσφέρει τις μεταρρυθμιστικές λύσεις που έχει ανάγκη η σημερινή Ελλάδα» και της καταλόγισε ότι «υιοθετεί καθαρά διχαστική – λαϊκίστικη προσέγγιση στα θέμα της εξωτερικής πολιτικής».

Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι η χώρα «χρειάζεται μια κοινωνική συμφωνία βασισμένη σε μια νέα σχέση κράτους – κοινωνίας – αγοράς, που θα παρέχει ισχυρά φορολογικά κίνητρα για επενδύσεις», οι οποίες, με τη σειρά τους, μπορούν να δημιουργήσουν δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε ότι χρειάζεται, εθνική γραμμή με τρεις στόχους:

1. Επιτάχυνση τολμηρών «προοδευτικών» μεταρρυθμίσεων

2. Αναδιάρθρωση και απομείωση του δημόσιου χρέους

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα από το 3,5% στο 2% για τα έτη 2018-2020.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.