Ε. Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση προπαγανδίζει για την διαπραγμάτευση και δεν γίνεται τίποτα »

Ε. Βενιζέλος: «Η κυβέρνηση προπαγανδίζει για την διαπραγμάτευση και δεν γίνεται τίποτα »

«H κυβέρνηση αντιμετωπίζει την ευρωπαϊκή διαπραγμάτευση με τρόπο προπαγανδιστικό και αφελή και κυνικό», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως ανέφερε, η κυβέρνηση δημιουργεί την εντύπωση ότι φτιάχνει συσχετισμούς, ότι θα γίνει κάτι συγκλονιστικό στην αξιολόγηση και τελικά δεν γίνεται τίποτα.

Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε ότι με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να υπάρξει success story και αναφέρθηκε στο 2014 όταν «υπήρχε πρωτογενές πλεόνασμα, υπήρχε αισιοδοξία και είχαμε την προσδοκία σε λίγους μήνες να βγούμε από την κρίση». «Τώρα», πρόσθεσε, «είναι αμφίβολο να πάμε το 2020, εκεί που είχαμε φτάσει το 2014».

Κατά τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είναι επείγουσα η ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών, με αλλαγή της Βουλής. Αν και παρατήρησε ότι καμιά κοινωνία δεν θέλει εκλογές, πρόσθεσε ότι «στην δημοκρατία δεν έχεις άλλες λύσεις». «Πρέπει να πας σε μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, χωρίς κανείς να “κρύβεται” στην ασφάλεια της αντιπολίτευσης», συνέχισε.  

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφορικά με τις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν και Τούρκων αξιωματούχων τόνισε ότι χρειάζεται η αντίδραση να είναι με σταθερότητα και ψυχραιμία. «Να επισημαίνουμε την σημασία της εθνικής μας κυριαρχίας με βάση διεθνείς συνθήκες, με λιτότητα και σαφήνεια. Έχουμε θωρακιστεί νομικά», συμπλήρωσε. Ερμήνευσε μάλιστα τη στάση Ερντογάν λέγοντας ότι «υπάρχει νευρικότητα στην Τουρκία. Υπήρξε απόπειρα πραξικοπήματος και μετά το αντιπραξικόπημα, που ήταν πολύ καλά προετοιμασμένο… πολλές εντάσεις σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη». «Αυτή η ένταση συνδέεται και με απειλές προς τα σύνορα της Τουρκίας, προς την Συρία και το Ιράκ, που υπάρχουν πόλεμοι που εξελίσσονται  και προσφυγικές ροές αλλά και αμφισβήτηση της κρατικότητας και των συνόρων εκ των πραγμάτων. Αυτά δεν τα θέτει η Τουρκία αλλά τίθενται από την κατάσταση στην Συρία», συνέχισε ο κ. Βενιζέλος. «Υπάρχει “προληπτική επιθετικότητα” από τον Ερντογάν γιατί φοβάται αναβρασμό στις περιοχές εκεί. Έχασε την Μοσούλη εξού και οι αναφορές στην συνθήκη της Λωζάνης», κατέληξε. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.