Ευ. Βενιζέλος: «Το εθνικό καθήκον απαιτεί κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων με τη συμμετοχή και του ΣYΡΙΖΑ»

Ευ. Βενιζέλος: «Το εθνικό καθήκον απαιτεί κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων με τη συμμετοχή και του ΣYΡΙΖΑ»

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Βενιζέλος τόσο για τις παροχές που εξήγγειλε όσο και για το μνημόνιο 4 που έρχεται, όπως είπε.

Αναφερόμενος στις χθεσινές παροχές του Πρωθυπουργού, ο κ. Βενιζέλος θύμισε τι έλεγε ο ίδιος στην κυβέρνηση Σαμαρά όταν τότε μοιράστηκε το πλεόνασμα ως κοινωνικό μέρισμα.

«Ο κ. Τσίπρας μοιράζει τα ψίχουλα από την ήττα μιας εθνικής προσπάθειας» σημείωσε και πρόσθεσε πως πρέπει να μαζέψουμε όλες τις δυνάμεις για να φτιάξουμε μια προοπτική που έχει ανάγκη ο τόπος.

«Εκπροσωπείτε την ηθική της πεποίθησης. Που υιοθετεί το λαϊκισμό και οτιδήποτε ανεδαφικό. Εμείς εκπροσωπούμε την ηθική της ευθύνης» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος απευθυνόμενος στην κυβέρνηση,

Κάνοντας μια αναδρομή στην στάση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο ως αντιπολίτευση όσο και ως κυβέρνηση ο κύριος Βενιζέλος μίλησε για εθνική υπαναχώρηση καταστροφικών διαστάσεων που συντελέστηκε από τον Ιανουάριο του 2015 και μετά.

«Το μέγεθος της βλάβης στη χώρα είναι πολύ μεγαλύτερο από το μέγεθος της εξαπάτησης του ΣΥΡΙΖΑ στους πολίτες. Στις 5 Δεκεμβρίου στο Eurogroup από το μνημόνιο 3 πήγαμε στο μνημόνιο 3 plus. Και έχουμε αποδεχθεί και μνημόνιο 4 χωρίς δάνειο με μέτρα και όρους που θα αναγκαστείτε να το υπογράψετε»

Για τις αποφάσεις του Eurogroup της Πέμπτης Δεκεμβρίου ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι αυτές υπονομεύουν τον προϋπολογισμό το συζητήσει Βουλή, ενώ όσον αφορά τις σχέσεις της κυβέρνησης με τους θεσμούς ο κ. Βενιζέλος ήταν ιδιαιτέρως επικριτικός λέγοντας χαρακτηριστικά «σας δουλεύουν ψιλό γαζί».

«Έχει αρχίσει το ψιλό γαζί από τους εταίρους για τα δήθεν βραχυπρόθεσμα μέτρα για το χρέος. Παίζατε με την σύγκρουση διεθνούς νομισματικού ταμείου και ευρωπαϊκής ένωσης και χάσαμε και από τις δύο πλευρές. Δυστυχώς μας δουλεύουν και στο πρόσωπο της κυβέρνησης σας δουλεύουν τη χώρα».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η μόνη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές καθώς όπως είπε αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει τίποτε γιατί δεν έχει ούτε τις πολιτικές προϋποθέσεις, ούτε την κοινωνική εμπιστοσύνη ούτε την εμπιστοσύνη που απαιτείται από την πλευρά των εταίρων.

«Δεν θα γίνει τίποτα όσο είστε στην κυβέρνηση γιατί δεν υπάρχει πίστη σε αυτά που κάνετε. Δεν έχετε ικανότητα διαπραγματεύσεις σας δουλεύουν ανοιχτά και αυτό βλάπτει τη χώρα. Δεν τολμάτε να διανοηθείτε τις εκλογές γατί έχετε ως μόνη συγκολλητική ουσία την εξουσία».

Ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τάχθηκε υπέρ μιας μεγάλης κυβέρνηση συνασπισμού όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων μετά τις εκλογές στην οποία θα συμμετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το εθνικό καθήκον απαιτεί κυβέρνηση όλων των ευρωπαϊκών δυνάμεων με τη συμμετοχή και του ΣYΡΙΖΑ αφού όμως πρώτα χάσει τις εκλογές και πληρώσει το κόστος της πολιτικής του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Λύση δεν είναι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας η οποία θα ήταν η Δευτέρα πλάνη χείρων της πρώτης».

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.