ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Υπέρ της συγκρότησης του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου ο Γ. Φλωρίδης

Υπέρ της συγκρότησης του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου ο Γ. Φλωρίδης

Διαψεύδει σε συνέντευξή του ο πρώην υπουργός Γιώργος Φλωρίδης τη συμμετοχή του σε δείπνο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ωστόσο τάσσεται υπέρ της συγκρότησης του προοδευτικού μεταρρυθμιστικού Κέντρου, εξηγώντας ότι στον ενδιάμεσο χώρο υπάρχουν σκόρπιες σοβαρές πολιτικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να «εμπνεύσουν ένα νέο ελληνικό δρόμο αναγέννησης της χώρας».

Ο Γιώργος Φλωρίδης υποστηρίζει ότι «εναπόκειται στο πολιτικό και διανοητικό προσωπικό αυτού του χώρου να ανταποκριθεί άμεσα και να συμβάλει στο πιεστικό αίτημα της νέας και ενιαίας κομματικής έκφρασης», καθώς όπως λέει «σήμερα και στα Αριστερά και στα Δεξιά κυριαρχεί ο εξωραϊσμένος λαϊκισμός της μεταπολίτευσης».

Ερωτηθείς αν σε ένα τέτοιο εγχείρημα χωράει το Ποτάμι, ο κ. Φλωρίδης απαντά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «το Ποτάμι παραμένει υπολογίσιμη ποιοτική δύναμη για τη ανασυγκρότηση του μεσαίου χώρου».

Σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την ερώτηση «αν θα μπορούσε να εκφράσει το μεταρρυθμιστικό Κέντρο», ο Γιώργος Φλωρίδης εκτιμά ότι «ο κ. Μητσοτάκης δείχνει να επιθυμεί μια μεταρρυθμιστική-αντιλαϊκιστική αναμόρφωση της ελληνικής Δεξιάς», προσθέτει όμως πως «είναι δύσκολο έργο το οποίο απαιτεί χρόνο και συστηματικές ανατροπές» και εύχεται στον πρόεδρο της ΝΔ να τα καταφέρει, δηλώνοντας ότι ο ίδιος παραμένει σταθερός στη δημιουργία ενός νέου φορέα του προοδευτικού δημοκρατικού Κέντρου.

Για την τυχόν επάνοδο του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ, ο κ. Φλωρίδης υποστηρίζει στο Πρακτορείο ότι «επανεντάξεις και συγχωνεύσεις σε μια παλαιά πολιτική βάση με σκοπό την πολιτική επιβίωση δεν συγκινούν κανέναν».

Σχολιάζοντας τα βραχυπρόθεσμα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους δηλώνει πως «ό,τι κερδίζουμε ως χώρα είναι θετικό», υπογραμμίζει όμως ότι μόνο με μεταρρυθμιστικές τομές η Ελλάδα θα αναδιαρθρώσει την οικονομία της ενώ υποστηρίζει ότι τα σκληρά μέτρα θα συνεχιστούν.

Τέλος, ερωτηθείς αν μετά τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες βρισκόμαστε προ των πυλών των εκλογών, ο Γιώργος Φλωρίδης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «οι εκλογές μπορεί να προκύψουν ανά πάσα στιγμή».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.