ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή ανακοίνωση για πραξικόπημα της κυβέρνησης στον αθλητισμό της χώρας

ΠΑΣΟΚ: Σκληρή ανακοίνωση για πραξικόπημα της κυβέρνησης στον αθλητισμό της χώρας

Μεθοδεύσεις που επιτρέπουν στον απερχόμενο και εκ νέου υποψήφιο πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να έχει την επιμέλεια και επίβλεψη των εκλογών στην ΕΟΕ, καταγγέλλει ο τομέας Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ.

Το κόμμα της Φώφης Γενηματά κατηγορεί την κυβέρνηση για πραξικόπημα στον αθλητισμό της χώρας. «Παρεμβαίνουν στην εσωτερική έννομη τάξη αθλητικών ομοσπονδιών, για να αλλοιώσουν το εκλεκτορικό σώμα», λέει το ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε την ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ σχετικά με την παρέμβαση της Κυβέρνησης στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην Ε.Ο.Ε:

«Το Πα.Σο.Κ. καταγγέλλει στον Ελληνικό λαό και στη φίλαθλη κοινή γνώμη την απροκάλυπτη πλέον,  πραξικοπηματικού τύπου,  παρέμβαση της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στις επερχόμενες αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (Ε.Ο.Ε.).

Οι τροπολογίες που φέρνει η Κυβέρνηση για να ψηφισθούν, κατά την προσφιλή της συνήθεια σε άσχετο νομοσχέδιο και ιδιαίτερα αυτή που παρεμβαίνει στο καταστατικό της,είναι κατάφωρα αντισυνταγματική γιατί το άρθρο 37 του Ν. 2725/99  προβλέπει ότι για την οποιαδήποτε τροποποίηση του καταστατικού της Ε.Ο.Ε. απαιτείται η σύμφωνη γνώμη της ολομέλειας αλλά και η έγκριση της Δ.Ο.Ε. σύμφωνα με την πρόβλεψη που υπάρχει στο καταστατικό της Ε.Ο.Ε..

Τέλος, η επαίσχυντη αυτή τροπολογία που προβλέπει ότι οι αρχαιρεσίες διεξάγονται με την φροντίδα, επιμέλεια και επίβλεψη του απερχόμενου Προέδρου, είναι εξόχως αντισυνταγματική δεδομένου ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος είναι και υποψήφιος και πάλι για την θέση του Προέδρου της Ε.Ο.Ε.. «Γιάννης λοιπόν κερνάει και Γιάννης πίνει» όπως λέει και η λαϊκή παροιμία, με την συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την «ευαισθησία» αλλά  και την «προσήλωσή» της στις δημοκρατικές διαδικασίες. Κανένα ηθικό και νομικό ασυμβίβαστο δεν υπάρχει κατά την κυβέρνηση, ο απερχόμενος πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. και υποψήφιος ταυτόχρονα για μια νέα 4ετία, να είναι αυτός που θα κρίνει την νομιμοποίηση των εκλεκτόρων, αυτός που θα συγκαλέσει την ολομέλεια  και τέλος αυτός που θα κάνει όλη την διαδικασία της εκλογής του νέου προέδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νέου αυτού πραξικοπήματος στον αθλητισμό της χώρας, ότι η τύχη της πιο πάνω τροπολογίας όπως και αυτών που παρεμβαίνουν στην εσωτερική έννομη τάξη αθλητικών ομοσπονδιών, όπως της Ε.Π.Ο. και άλλων, με αποτέλεσμα της δια νόμου αλλοίωσης του εκλεκτορικού σώματος, θα αποφασίσει η Ελληνική Δικαιοσύνη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.