Ε. Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με κυβέρνηση της ΝΔ ούτε με τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

Ε. Βενιζέλος: «Δεν μπορεί να υπάρξει λύση με κυβέρνηση της ΝΔ ούτε με τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ»

«Κινούμαστε μέσα σε ένα κλίμα θεσμικής ανωμαλίας δηλώνει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Εκφράζει την ανησυχία του, διαβλέποντας ότι η κυβέρνηση, προκειμένου να παραμείνει στην εξουσία σε τυχόν αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις, δεν θα διστάσει να προσφύγει εκ νέου σε δημοψήφισμα ή να προκηρύξει εκλογές, με μεγάλο οικονομικό και εθνικό κόστος. Επιπλέον, εκτιμά ότι το σενάριο Σόιμπλε για Grexit, που απέρριψε το 2011, μπορεί να επανέλθει «αν οι κυβερνώντες συνεχίζουν να παίζουν εν ου παικτοίς».

Σύμφωνα με τον κ.Βενιζέλο, «η λύση για τη χώρα περνάει μέσα από την ήττα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με τον σχηματισμό μετέπειτα κυβέρνησης ευρύτατης συνεργασίας των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων και την εφαρμογή της εθνικής στρατηγικής, θεματοφύλακας της οποίας είναι όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια, η παράταξή μας. Δεν χαρίζουμε στη ΝΔ το κεκτημένο που είχε διαμορφώσει η χώρα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , αναφερόμενος στις κυβερνήσεις συνεργασίας τονίζει ότι το «εκλογικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι τέτοιο που να μην επιτρέπει σε κανένα κόμμα του ευρωπαϊκού δημοκρατικού τόξου να υπονομεύσει την ευρύτερη συνεργασία», σημειώνει ότι «δεν μπορεί να υπάρξει λύση με μια μονοκομματική κυβέρνηση της ΝΔ», ούτε με «αλλεπάλληλες εκλογές και και μετεκλογικούς τυχοδιωκτισμούς των ηττημένων ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», για να προσθέσει ότι «έχει μεγάλη σημασία η ισχυροποίηση της παράταξής μας, που πρέπει να αναδεικνύεται σε δύναμη ευθύνης και σταθερότητας και ως εγγυήτρια της μόνης υπεύθυνης και εφικτής εθνικής στρατηγικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.