ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Τα εμπόδια για την σύμπλευση Ποταμιού-Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Τα εμπόδια για την σύμπλευση Ποταμιού-Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Με τη συνάντηση στη Βουλή στις 11:30 των Γεννηματά- Παπανδρέου- Θεοχαρόπουλου – Τούντα πραγματοποιείται σήμερα η επίσημη πρώτη της διευρυμένης Δημοκρατικής Συμπαράταξης με τη συμμετοχή του ΚΙΔΗΣΟ.  

Ωστόσο η φράση «τόσο κοντά-τόσο μακριά» φαίνεται να αποδίδει καλύτερα από κάθε άλλη το πόσο κοντά είναι η επίτευξη του στόχου της ενιαίας κεντροαριστεράς, αλλά και πόσο μακριά ταυτόχρονα. 

Το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί στο αίτημα του Ποταμιού να γίνει πρώτα η εκλογή αρχηγού από τη βάση και μετά το συνέδριο. Αλλά, ζητά να ενταχθεί πρώτα το Ποτάμι στη Δημοκρατική Συμπαράταξη, ως ένδειξη αφοσίωσης και δέσμευσης. Κάτι σαν σύμφωνο συμβίωσης πριν το γάμο. 

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι προωπικού χαρακτήρα, αλλά πολιτικό. Στη Χαριλάου Τρικούπη θέλουν να είναι σίγουροι πως αν μεσολαβήσουν εκλογές, μέχρι την εκλογή του νεου αρχηγού από τη βάση, τότε θα δοθεί μία ευκαιρία στη Φώφη Γεννηματά. 

Ένα δεύτερο θέμα που καθυστερεί τις εξελίξεις είναι το ποιος θα σηκώσει το τηλέφωνο. Είναι προφανές πως κανείς δεν θέλει να εμφανιστεί ότι ξεκίνησε μία προσπάθεια που απορρίφθηκε από τους άλλους. Για τον λόγο αυτό έχει αναλάβει δράση μια σειρά στελεχών και παραγόντων που θέλουν να δει ξανά ενωμένη την παράταξη.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διαμηνυθεί αρμοδίως στο Ποτάμι πως αν ενταχθεί στη Δημοκρατική Συμπαράταξη τότε το ΠΑΣΟΚ θα δεχθεί και την αλλαγή του ονόματος του νέου φορέα στο ιδρυτικό του συνέδριο. 

Οι σχετικές διεργασίες έχουν αναστείλει προσωρινά και τις ανακοινώσεις για τις προσχωρήσεις νέων βουλευτών, ώστε να κρατηθούν  ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας σε επίπεδο κομμάτων. 

Τηρουμένων των αναλογιών, η πρόσκληση της Χαριλάου Τρικούπη ισχύει και για την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Γιώργο Φλωρίδη και τον Γιάννη Ραγκούση. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρολαυατά το μέλλον είναι αβέβαιιο. Γιατί, όλες οι πλευρές συμφωνούν στο νέο κόμμα, συμφωνούν στην εκλογή αρχηγού από τη βάση, αλλά όλοι έχουν μία διαφορετική διαδικασία και, κυρίως, μία διαφορετική κατάληξη στο μυαλό τους. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.