Γ. Μανιάτης «Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»

Γ. Μανιάτης «Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας»

«Κάθε χρόνο χάνουμε 25 εκατ. ευρώ από τη μη λειτουργία του φράγματος της Μεσοχώρας» υποστηρίζει ο πρώην υπουργός Γ. Μανιάτης, υπεύθυνος της ΔΗΜΑΡ για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές. Οπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του «για δυο ολόκληρα χρόνια η ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) ολιγωρεί στην έγκριση της πλήρους Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που μετά από εντολή μας εκπόνησε και υπέβαλε η ΔΕΗ από το Νοέμβριο 2014, και θα επέτρεπε την ολοκλήρωση του σπουδαιότερου Υδροηλεκτρικού Έργου της χώρας τις τελευταίες δεκαετίες. Τρεις διαδοχικοί υπουργοί, κρατούν στα συρτάρια τους τη μελέτη ενός έργου στο οποίο έχουν επενδυθεί 500.000.000 €. Ένα έργο που η καθυστέρηση λειτουργίας του στερεί από τη ΔΕΗ και την εθνική οικονομία έσοδα 25 εκατ. € κάθε χρόνο. Ένα έργο που θα παράγει πάνω από το 10% της συνολικά παραγόμενης ενέργειας από Υδροηλεκτρικά Έργα. Ένα κορυφαίο φιλοπεριβαλλοντικό έργο».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου ότι η αδειοδότηση του έργου θα προχωρήσει, ο κ. Μανιάτης σημειώνει: «Μακάρι να μην είναι μια ακόμη υπόσχεση με τη γνωστή κυβερνητική αναξιοπιστία. Ζητάμε την άμεση κατάθεση στη Βουλή συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος. Όχι μόνο για την αδειοδότηση, αλλά κυρίως για τη λειτουργία του έργου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.