Κ. Σημίτης: «Υποχώρηση από τους Θεσμούς δεν πρόκειται να υπάρξει – Το Grexit πλανάνεται ακόμη»

Κ. Σημίτης: «Υποχώρηση από τους Θεσμούς δεν πρόκειται να υπάρξει – Το Grexit πλανάνεται ακόμη»

Ιδιαίτερα επικριτικός προς την κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στη διαπραγμάτευση και το έλλειμμα εμπιστοσύνης που δεν έχει καλύψει η χώρα μας, εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός στην τοποθέτησή του στο φόρουμ των Δελφών. Ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε ότι διαφωνεί πλήρως με την άποψη της κυβέρνησης ότι λόγω των εκλογών στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα βρίσκεται σε ευνοική θέση για να προωθήσει τα αιτήματα της. «Υποχώρηση δεν πρόκειται να υπάρξει», προέβλεψε ο κ. Σημίτης. Οι ευρωπαικές κυβερνήσεις που πρόκειται να εναμετρηθούν εκλογικά δεν διακινδυνεύουθν την αππήχησή τους στο εκλογικό σώ,μα με υποχωρήσεις και συμβιβασμούς, ανέφερε.

Ο πρώην πρωθυπουργός στάθηκε με έμφαση στο πρόβλημα έλλειψης εμπιστοσύνης. «Υπάρχει πρόβλημα εμπιστοσύνης και πρέπει να επιδιώξουμε να ανακτήσουμε την εμπιστοσύνη. Βρισκόμαστε στο τρίτο μνημόνιο και αντιμετωπίζουμε προβλήματα με τους εταίρους που θα έπρεπε να είχαμε αντιμετωπίσει εδώ και καιρό. Μεταρρυθμίσεις και ιδιωτικοποιήσεις. Τα ίδια προβλήματα έχει και η κοινωνία». Δυστυχώς το Grexit πλανάνεται ακόμη, τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναφερόμενος στην ευρωζώνη των πολλών ταχυτήτων και τα σενάρια Grexit, ο κ. Σημίτης ανέφερε ότι η Ελλάδα πρέπει να αντέξει στην πρώτη ταχύτητα. «Δεν υπάρχει άλλος δρόμος. Είναι ανόητοι όσοι ισχυρίζονται ότι μπορούμε να πάρουμε ένα δρόμο μόνοι μας. Το ερώτημα αν αντέχει η χώρα την επιλογή της ευρωζώνης είναι τόσο άσχετο όσο και το ερώτημα αν αντέχει ο άνθρωπος στη ζωή. Ο άνθρωπος πρέπει να αντέξει στη ζωή αλλιώς αυτοκτονεί». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.