ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Επίσκεψη στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μεταμόρφωσης που βάζουν «λουκέτο» από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Επίσκεψη στις κοινωνικές δομές του Δήμου Μεταμόρφωσης που βάζουν «λουκέτο» από κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ

Τις κοινωνικές δομές στον δήμο Μεταμόρφωσης επισκέφτηκε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ σήμερα το πρωί. Η υπεύθυνη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Υγείας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Καρύδης και ο γραμματέας του Τομέα Εργασίας του κόμματος, Κώστας Πανταζής, συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδη Καρπέτα και ενημερώθηκαν σχετικά με τη διακοπή και μη παράταση του προγράμματος «Δομές καταπολέμησης της φτώχειας», το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του την 1 Φεβρουαρίου 2013 σε συνεργασία με άλλους τρεις δήμους, Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας, Ηρακλείου και Λυκόβρυσης-Πεύκης.

Το εν λόγω πρόγραμμα έληξε στο τέλος Φεβρουαρίου 2017, δεν ενεργοποιήθηκε εκ νέου και δεν αποφασίστηκε η παράταση για περαιτέρω λειτουργία του. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημάρχου Μεταμόρφωσης, ο οποίος άφησε αιχμές για την αξιολόγηση της διαχειριστικής αρχής και τα κριτήρια που τέθηκαν, από 66 δήμους που κατέθεσαν τις προτάσεις μόνο 31 πέρασαν, μεταξύ των οποίων «δήμοι που δεν αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, όπως η εργατούπολη της Μεταμόρφωσης».

Η κ. Χριστοφιλοπούλου δήλωσε: «Η σημερινή επίσκεψη του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στον δήμο Μεταμόρφωσης έχει σκοπό να αναδείξει ένα μεγάλο πρόβλημα. Είχαν φτιαχτεί δομές όπως τα Κοινωνικά Παντοπωλεία και τα Κοινωνικά Φαρμακεία, οι δομές των αστέγων που εξυπηρετούσαν πάνω από 100.000 συμπολίτες μας. Οι δομές αυτές στελεχώθηκαν από νέους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται άνεργοι. Και το πιο σημαντικό είναι ότι οι 110.000 συμπολίτες μας σε όλη την Ελλάδα δεν βρίσκουν την πόρτα ανοιχτή. Εμείς, σήμερα, θέλουμε να δείξουμε με αυτήν την επίσκεψή μας ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα, ότι πρέπει, επιτέλους, η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να καταλάβει ότι δεν πρόκειται για καμιά κομματική πελατεία, αλλά πρόκειται για δομές που εξυπηρετούσαν τον κόσμο που είχε μεγάλη ανάγκη. Εμείς ενδιαφερόμαστε, επί της ουσίας, καταθέτουμε τροπολογίες και πάμε επί τόπου σε προβλήματα που προκαλούνται επειδή υπάρχει προχειρότητα, ανικανότητα, αδιαφορία. Αναρωτιέμαι».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.