Φ. Γεννηματά: «Ο Τσίπρας παραβίασε σχεδόν κάθε λέξη του Συντάγματος»

Φ. Γεννηματά: «Ο Τσίπρας παραβίασε σχεδόν κάθε λέξη του Συντάγματος»

«Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας αποδεικνύουν ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ βρίσκεται συστηματικά και συνειδητά απέναντι σε ότι προοδευτικό πρεσβεύει το Σύνταγμα μας: αξιοκρατία, αναλογική ισότητα, δικαιοσύνη» επισήμανε σε δηλώσεις της η κυρία Γεννηματά.

Κάποτε ο κ. Τσίπρας μας διαμηνύε ότι είναι «κάθε λέξη από το Σύνταγμα», υπενθύμισε και προσέθεσε: «Πρέπει επιτέλους να μας εξηγήσει για ποιο Σύνταγμα μιλούσε. Γιατί σε ότι αφορά το Ελληνικό, δεν έχει αφήσει και πολλές λέξεις απαραβίαστες».

Ανακοίνωση Δημήτρη Κωνσταντόπουλου υπεύθυνου ΚΤΕ Παιδείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

«Είναι πρωτοφανές στα χρονικά της εκπαίδευσης να κρίνεται αντισυνταγματικός νόμος για τις επιλογές Στελεχών,  από το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο. 

… “Κατά συνέπεια η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση κατά το μέρος που με αυτήν ρυθμίζεται η επιλογή διευθυντών σχολικών μονάδων είναι παράνομη, αφού στηρίζεται στις διατάξεις του ν. 4327/2015 που έρχονται σε αντίθεση προς το Σύνταγμα και δεν μπορούν να εφαρμοσθούν, είναι δε αλυσιτελής η εξέταση των λοιπών λόγων που προσάπτουν πλημμέλειες στο ζήτημα αυτό.”

Η Ολομέλεια του ΣτΕ ακύρωσε τη σχετική Υπουργική Απόφαση για τις επιλογές Διευθυντών Σχολικών Μονάδων και κατ’ επέκταση και Διευθυντών Εκπαίδευσης. Είχαμε καταθέσει από την αρχή τη διαφωνίας μας για αυτή τη διαδικασία,  η οποία δημιούργησε τεράστια προβλήματα στα σχολεία και οδήγησε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς στα διοικητικά δικαστήρια.

Αμφισβήτησε και ακύρωσε διαδρομές και προσόντα στελεχών της εκπαίδευσης μέσα από μια ψηφοφορία  μυστική και παντελώς αναξιοκρατική. Ο νόμος 3848/2010 ήταν και παραμένει ο πλέον αντικειμενικός και αξιοκρατικός , για τις επιλογές των Στελεχών της Διοίκησης  και των Σχολικών Συμβούλων.

Σας καλούμε να εγκαταλείψετε  τις εμμονές των συνδικαλιστικών συντεχνιών που οδηγούν σε αποφάσεις και πράξεις αντισυνταγματικές».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Nα προχωρήσετε άμεσα στις επιλογές όλων των Στελεχών Διοίκησης και Εποπτείας της Εκπαίδευσης με τις βελτιώσεις που απαιτούνται και κυρίως με Συμβούλια κύρους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.