Γ.Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος μου – Είναι έγκλημα που εργάζομαι στο εξωτερικό;»

Γ.Παπαντωνίου: «Δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος μου – Είναι έγκλημα που εργάζομαι στο εξωτερικό;»

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, απαντώντας στις αναφορές του Πρωθυπουργού στη Βουλή, υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία εις βάρος μου για τις συμβάσεις στα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας μου

Ο πρώην υπουργός σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει συκοφαντείται και ότι η στοχοποίησή του γίνεται από την κυβέρνηση στοχευμένα και αποσκοπεί στον να καλύψει επικοινωνιακά το αδιέξοδό της.

Ακόμη, απαντώντας στην ομιλία του πρωθυπουργού που είπε ότι ο Γ. Παπαντωνίου ζει στο εξωτερικό, ο πρώην υπουργός παραδέχεται ότι:

«Σε ό,τι αφορά τα περί «ζωής στο εξωτερικό», τα τελευταία χρόνια μοιράζομαι το χρόνο μου ανάμεσα στην Ελλάδα και το εξωτερικό γιατί έχω αναπτύξει ακαδημαϊκές και επαγγελματικές δραστηριότητες στην Ευρώπη, σε πανεπιστήμια καθώς και ως σύμβουλος ομίλων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα μας» και διερωτάται: «Μήπως και η εργασία στο εξωτερικό είναι έγκλημα;»

Οπως δηλώνει ο Γ. Παπαντωνίου «επί 14 χρόνια όλες οι συμβάσεις του Υπουργείου Άμυνας έχουν υποστεί εξονυχιστικό έλεγχο από διοικητικές και δικαστικές αρχές, χωρίς να έχει βρεθεί καμία απολύτως ένδειξη – ή υποψία ένδειξης – παράνομων ή παράτυπων ενεργειών ή παραλείψεών μου».

Μάλιστα σημειώνει: «Το ζήτημα είναι αν υπάρχουν στοιχεία. Και η απάντηση από τις δικαστικές αρχές που έχουν πραγματοποιήσει τις 14ετείς έρευνες είναι ότι δεν υπάρχουν στοιχεία».

Ο Γ. Παπαντωνίου απαντώντας στην αναφορά του Αλέξη Τσίπρα «μόνο ο Τσοχατζόπουλος τα έκανε όλα στην Ελλάδα;» τονίζει ότι «αναφορές του τύπου «μόνο ο τάδε τα έκανε;» εκχυδαΐζουν το δημόσιο διάλογο και απαξιώνουν τη λειτουργία της προτεινόμενης κοινοβουλευτικής επιτροπής».

Ο πρώην υπουργός βλέπει «σκοπιμότητες» στη στοχοποίησης του και υποστηρίζει:

•    Είναι η επικοινωνιακή κάλυψη του αδιέξοδου της πολιτικής της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από την εξέλιξη της οικονομίας και τη συσσώρευση προβλημάτων με αιχμή την τρέχουσα διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

•    Είναι η επίθεση στο ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, που βρίσκονται σε τροχιά ανάκαμψης.

•    Είναι, τέλος, η «τιμωρία» της κυβέρνησης Σημίτη και, ειδικότερα η δική μου, για την επιτυχή διαδρομή της ελληνικής οικονομίας εκείνη την περίοδο: Δραστική μείωση του πληθωρισμού, υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, άνοδος των εισοδημάτων, μεγάλα έργα υποδομών. Επιστέγασμα της τεράστιας προσπάθειας που είχε καταβάλει τότε η κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός ήταν η ένταξη στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης, την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Αυτό είναι το «έγκλημα» για το οποίο πληρώνουμε το τίμημα της κατασυκοφάντησης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Γιάννος Παπαντωνίου, υπογράφει την ανακοίνωση ως «Πρώην υπουργός – Πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών Προοδευτικής Πολιτικής».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.