ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Θ. Παπαθεοδώρου: Υπέρ της διερεύνησης τυχόν αδικημάτων του πρώην ΥΠΑΜ, Γ.Παπαντωνίου

Θ. Παπαθεοδώρου: Υπέρ της διερεύνησης τυχόν αδικημάτων του πρώην ΥΠΑΜ, Γ.Παπαντωνίου

Ο εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θόδωρος Παπαθεοδώρου δήλωσε στη Βουλή πως το κόμμα του «θα υπερψηφίσει την πρόταση» για τη σύσταση Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, που θα διερευνήσει τυχόν αδικήματα του πρώην υπουργού Άμυνας Γιάννου Παπαντωνίου στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων. 

Παράλληλα όμως κατηγόρησε την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για «σκοπιμότητες και επιχείρηση αντιπερισπασμού μπροστά στα αδιέξοδα της διαπραγμάτευσης». Μάλιστα είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας τις τελευταίες δέκα μέρες υποδύεται πολλαπλούς ρόλους: ως ευλαβής πιστός στον πανάγιο τάφο, ως φιλολαϊκός ευρωπαϊστής στην επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης,  ως ειδικός διάδοχος της ιστορίας των αγώνων της Αριστεράς των πέτρινων χρόνων, χθες στο Μουσείο Μπελογιάννη, σήμερα ως Αρχάγγελος της κάθαρσης ενάντια στην διαχρονική διαφθορά και διαπλοκή στον τόπο και προσεχώς ως τελετάρχης των μεγάλων έργων που εγκαινιάζονται και  εκσυγχρονίζουν τη χώρα.

Σημεία της ομιλίας του κ.Παπαθεοδώρου

Ο  κ. Πρωθυπουργός τις τελευταίες δέκα μέρες υποδύεται πολλαπλούς ρόλους: ως ευλαβής πιστός στον πανάγιο τάφο, ως φιλολαϊκός ευρωπαϊστής στην επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης,  ως ειδικός διάδοχος της ιστορίας των αγώνων της Αριστεράς των πέτρινων χρόνων, χθες στο Μουσείο Μπελογιάννη, σήμερα ως Αρχάγγελος της κάθαρσης ενάντια στην διαχρονική διαφθορά και διαπλοκή στον τόπο και προσεχώς ως τελετάρχης των μεγάλων έργων που εγκαινιάζονται και  εκσυγχρονίζουν τη χώρα. Πολλοί ρόλοι σε σύντομο και συμπυκνωμένο χρόνο, την ίδια στιγμή που η διαπραγμάτευση για την αξιολόγηση δεν τελειώνει, ενώ από παντού εκφράζεται η πεποίθηση ότι η καθυστέρηση οδηγεί σε τέταρτο μνημόνιο και το 2017 θα είναι άλλη μία χρονιά στασιμότητας, χωρίς προοπτική εξόδου στις αγορές. Οι ρόλοι αυτοί εξυπηρετούν μία γενικευμένη επιχείρηση αντιπερισπασμού και επικοινωνιακής διαχείρισης του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η Κυβέρνηση, αλλά καθόλου δεν υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες της χώρας. Η τακτική του καταιγιστικού  «πυροτεχνήματος» ενέχει περισσότερο τον κίνδυνο του καψίματος αυτού που τη χρησιμοποιεί, παρά της παραγωγής  φαντασμαγορικού θεάματος. Απέναντι σε αυτή την τακτική,η Δημοκρατική Συμπαράταξη καταγγέλλει  στον ελληνικό λαό, τον αντιπερισπασμό που επιχειρείται,  όπως και την επιλεκτική ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής  σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για τη χώρα.

Υπερψηφίζουμε τη σύσταση αυτής της Επιτροπής όπως υπερψηφίσαμε, για λόγους αρχής, τόσο αυτή για την χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των ΜΜΕ, όσο και αυτή για την περίοδο του κ. Βαρουφάκη στο Υπουργείο Οικονομικών με τα γνωστά αποτελέσματα για την χώρα. Και την υπερψηφίζουμε, γιατί εμείς πρώτοι είχαμε ζητήσει την σύσταση εξεταστικής Επιτροπής για τις συνθήκες που οδήγησαν στην χρεοκοπία της χώρας από την είσοδό μας στην ΟΝΕ μέχρι και σήμερα και η Κυβέρνηση το αρνήθηκε. Διαφάνεια παντού, αυτό διεκδικούμε! Να έρθει η αλήθεια στο φώς για όλα, χωρίς προστατευόμενες ζώνες, πρόσωπα στο απυρόβλητο, αυθαίρετες συνωμοσιολογίες, επικοινωνιακά πυροτεχνήματα και μεθοδευμένες αποκαλύψεις.

Αντ’ αυτού, η Κυβέρνηση επιλέγει –γιατί άραγε;- την διαφάνεια α λα καρτ, την σαλαμοποίηση των εξεταστικών Επιτροπών, την διακριτική μεταχείριση των κυβερνητικών περιόδων- άραγε εξοπλιστικά, αντισταθμιστικά και προμήθειες υπήρχαν μόνο το 2001-2004, όχι μετά, επί Κυβερνήσεων Καραμανλή; – επιλέγει τους νομικούς ακροβατισμούς και την υπερβατική αιτιολογία για να υπερψηφίσει με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που διαθέτει άλλη μία εξεταστική και να σπρώξει έτσι, με δήθεν αποκαλύψεις  τον πολιτικό χρόνο που πιέζει τη χώρα προς το καλοκαίρι, όπου εκεί ο ελληνικός λαός θα ανακαλύπτει τα νέα επιτεύγματα της γενναίας διαπραγμάτευσής σας. Τελικά προσπαθεί να δώσει στο λαό φτηνό και χιλιοπαιγμένο θέαμα όταν του στερεί καθημερινά τον άρτο!!

Η Κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει με πολιτικά πυροτεχνήματα σε εξεταστική επιτροπή. Υπερψηφίζουμε την συγκεκριμένη πρόταση, γιατί εμείς θέλουμε να υπάρξει διαφάνεια για την εξεταζόμενη περίοδο. Όπως και για όλες τις υπόλοιπες μέχρι σήμερα για τις οποίες συνειδητά αρνείται οποιαδήποτε έρευνα.

Δεν θέλουμε την διαφάνεια του αντιπερισπασμού, ούτε την διαφάνεια τύπου πρωτοσέλιδων του νέου αγαπημένου της Κυβέρνησης εντύπου της λασπολογίας των εικόνων και των συνειρμών, που στοχοποιούν δικαστές και πολιτικούς. Αλήθεια, έχει αναρωτηθεί ο κ. Πρωθυπουργός πώς κάθε Κυριακή διαρρέουν στοιχεία Δικογραφιών σε συγκεκριμένη εφημερίδα, χωρίς να το σχολιάζει ο αρμόδιος Υπουργός;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την πραγματική διαφάνεια διεκδικούμε , αυτή που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός, αυτή που ισχυροποίησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με τον νόμο 3961/2011 και που διεύρυνε το πεδίο εφαρμογής του νόμου περί ευθύνης Υπουργών, αυτή που δεν εργαλειοποιείται ανάλογα με τις συγκυρίες και τα αδιέξοδα της Κυβέρνησης, αλλά ελέγχει την εξουσία και προστατεύει το δημόσιο συμφέρον. Αλλά μια τέτοια διαφάνεια, πολύ φοβούμαι ότι είναι μία διαρκής απειλή για τα έργα και τις ημέρες των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και αυτό θα το διαπιστώσουμε στο μέλλον.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.