ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Φ.Γεννηματά: Κατηγορεί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης

Φ.Γεννηματά: Κατηγορεί τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης

Σε κριτική εφ’ όλης της ύλης προχώρησε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, μιλώντας στην κεντρική πολιτική εκδήλωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσσαλονίκη. 

Κατηγόρησε τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης πως έχουν γαντζωθεί από την εξουσία και δεν βλέπουν τίποτα μπροστά τους πέρα από τις ιδεοληπτικές τους εμμονές. «Ο λαός μας βιώνει με το χειρότερο τρόπο σήμερα τα αδιέξοδα της τυχοδιωκτικής και επικίνδυνης για τον τόπο διακυβέρνησής τους» προσέθεσε.

Η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε και στη δεύτερη αξιολόγηση: «Το μόνο στο οποίο είναι ικανή είναι να δημιουργεί αδιέξοδα. Ειδικά όταν υποδύονται τους διαπραγματευτές. Με τους παλικαρισμούς τους φορτώνουν τον λαό με αχρείαστα μέτρα και νέες επιβαρύνσεις. 

Φορούν το κοστούμι του αγωνιστή, ροκανίζουν τον χρόνο που δεν είναι ουδέτερος και στο τέλος τα δίνουν όλα».

Στο πλαίσιο αυτό, έκανε λόγο για επαχθή συνθηκολόγηση. Η κυβέρνηση έδωσε και τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις, ακόμη και σε κεφάλαια μέχρι πρότινος κλειστά, όπως η ανταπεργία και οι ομαδικές απολύσεις, σημείωσε. 

Και η ΔΕΗ πωλείται αντί πινακίου φακής πολλαπλά υποβαθμισμένη. «Κι όμως: Κανείς δεν διαφωνεί. Κανείς δεν παραιτείται. Όλοι κλαίνε και μετά υπογράφουν. Μας κοροϊδεύουν» είπε χαρακτηριστικά.

Ειδικότερα για τα περιβόητα «αντί-μετρα» επισήμανε ότι δεν συνδέονται απλώς με το στόχο του 3,5% αλλά με την υπέρβαση του. «Αντί για αντί-μετρα έρχονται τα νέα μέτρα, με φαρδιά πλατιά την υπογραφή «Αλέξης Τσίπρας», με αποκλειστική ευθύνη της σημερινής Κυβέρνησης των αποτυχιών» τόνισε και ξεκαθάρισε πως η Δημοκρατική Συμπαράταξη δεν θα ψηφίσει νέες περικοπές, νέες αιματηρές θυσίες χωρίς αντίκρισμα. 

«Σ’ αυτές τις επιλογές απαντάμε για ακόμη μια φορά: Μην περιμένετε συναίνεση ή συνενοχή από εμάς» κατέληξε, ζητώντας ουσιαστικά εκλογές. 

«Δεν μπορείτε. Δεν έχετε τη νομιμοποίηση να υποθηκεύσετε το μέλλον της χώρας. Να μας εγκλωβίσετε στο δίλημμα GREXIT ή σκληρή λιτότητα. . Όσο πιο γρήγορα φύγετε τόσο το καλύτερο» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Επίθεση και στη ΝΔ: «Η αξιωματική αντιπολίτευση ταυτίζει το αύριο της Χώρας με το δικό της. Όμως η λύση στα προβλήματα της χώρας δεν μπορεί να είναι η παλινόρθωση της Δεξιάς, ούτε έχει αποτέλεσμα «μέτωπο»  με την Νέα Δημοκρατία. Σ’ εμάς δεν θα βρουν πρόθυμους, ούτε για δήθεν ευρωπαϊκά μέτωπα με τη ΝΔ , η Αυγή είναι βαθειά νυχτωμένη, ούτε για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα με το ΣΥΡΙΖΑ. Πότε μας πάνε από δω, πότε μας πάνε από κει. Εμείς σταθερά αυτόνομη πορεία».

«Εμείς θα επιμείνουμε απόλυτα στην ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την  επεξεργασία και υιοθέτηση μιας Εθνικής Γραμμής εξόδου από την κρίση και τα Μνημόνια» τόνισε. 

Συνέδριο, μαζικό, ποιοτικό , ανοιχτό και Δημοκρατικό. Ένα συνέδριο της Κοινωνίας. 

Για πρώτη φορά σε συνέδριο πολιτικού Φορέα θα είναι η κοινωνία κυρίαρχη, δήλωσε η κυρία Γεννηματά και ανακοίνωσε ότι το 50% των συνέδρων μας , θα είναι άνθρωποι της αυτοδιοίκησης, των συνδικαλιστικών Σωματείων, των Επιστημόνων, των Επιμελητηρίων, της Νέας Γενιάς. 

Σε αυτή τη βάση διευκρίνισε ότι για το τελικό βήμα του ενιαίου φορέα, για να είναι στέρεο, απαιτείται πρώτα η όσμωση των συνιστωσών και η δυναμική στην κοινωνία. «Άλματα στο κενό δεν κάνουμε» ολοκλήρωσε το σκεπτικό της. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Όλα θα γίνουν με τη σειρά τους και στην ώρα τους» σημείωσε τέλος για την εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.