ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ. Γεννηματά από Ρέθυμνο: Νέα σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση

Φ. Γεννηματά από Ρέθυμνο: Νέα σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση

Επίθεση κατά της κυβέρνησης, ζητώντας να φύγει μια ώρα αρχύτερα, όπως χαρακτηριστικά είπε, εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά από το Ρέθυμνο, ενώ παράλληλα επανέλαβε το αίτημα συγκρότησης εξεταστική επιτροπή για την περίοδο 2000 έως σήμερα, ώστε να εξακριβωθεί το τι ακριβώς συνέβη για να φτάσει η χώρα μας να παραδοθεί στα μνημόνια. 

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων των νέων γραφείων του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης «με μοναδική της δυνατότητα να δημιουργεί αδιέξοδα, να ροκανίζει το χρόνο, να μεγαλώνει το λογαριασμό και με την πλάτη στον τοίχο να τα δίνει όλα».

Χαρακτήρισε συγκεκριμένα ήττα το αποτέλεσμα της αξιολόγησης και υποστήριξε πως φέρνει «περικοπή συντάξεων, μείωση αφορολόγητου, χτύπημα στα εργασιακά, δημιουργώντας ένα σκηνικό στο οποίο κανείς δεν ακούει τα καμπανάκια της οικονομίας, διότι οι καταθέσεις μειώνονται από τις τράπεζες, αυξάνεται η εξάρτηση των τραπεζών, χιλιάδες μπλοκάκια κλείνουν, τα έσοδα μειώνονται, ενώ τα δάνεια- καταναλωτικά και επιχειρηματικά- είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας».

Απευθυνόμενη στους συγκεντρωμένους οπαδούς του κόμματος της, η κ. Γεννηματά πρόσθεσε πως η κυβέρνηση ρίχνει τα βάρη στη μεσαία τάξη για να ενισχύσει τα χαμηλότερα στρώματα, όμως τελικά με όλα όσα λαμβάνονται ως μέτρα πλήττονται οι φτωχότεροι και οι πιο αδύναμοι.

«Σε αυτές τι πολιτικές δεν θα μας βρουν συνενόχους, συνυπεύθυνους. Ας το πάρουν απόφαση ότι δεν μπορούν και δεν νομιμοποιούνται να φέρουν στη χώρα ένα τέταρτο μνημόνιο… Γι’ αυτό τους λέμε ότι πρέπει να φύγουν μία ώρα νωρίτερα. Η λύση όμως δεν είναι η Δεξιά, η οποία δεν μπορεί να εμπνεύσει κοινωνική δικαιοσύνη, αλληλεγγύη και να φέρει μεταρρυθμίσεις. Εμείς ζητάμε εξεταστική επιτροπή από το 2000 έως σήμερα για να διαπιστώσουμε τι έγινε με τα ελλείμματα, τι έγινε κατά τη διακυβέρνηση από το 2004 έως το 2009. Δεν είναι αλήθεια ότι τα μνημόνια έφεραν την κρίση. Επιτέλους, ας ειπωθούν αλήθειες» υπογράμμισε.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως ανέφερε, είναι να παραμείνουν «τα παιδιά μας στην Ελλάδα μέσα από ένα αναπτυξιακό, στρατηγικό σχέδιο που είναι και η βασική κατεύθυνση του σχεδίου “Ελλάδα” του ΠΑΣΟΚ και το οποίο θα παρουσιασθεί στο επόμενο συνέδριο του κόμματος». 

Καταλήγοντας υπογράμμισε την ανάγκη για διαμόρφωση μιας εθνικής γραμμής μέσα από μία εθνική συνεννόηση που, όπως είπε, έχει ανάγκη ο τόπος, ώστε να νικηθεί ο λαϊκισμός και ο διχασμός.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.