ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Άκης Τσοχατζόπουλου: Οι νέες περιπέτειες του και το ξέπλυμα χρήματος

Άκης Τσοχατζόπουλου: Οι νέες περιπέτειες του και το ξέπλυμα χρήματος

Αέρα… ελευθερίας αναπνέει εδώ και λίγα 24ωρα ο Άκης Τσοχάτζοπουλος, ο οποίος κατάφερε τελικά να αποφυλακιστεί για λόγους υγείας, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, μόλις πέντε χρόνια μετά τον εγκλεισμό του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Αφού υπερπηδήθηκαν μία σειρά από διαδικαστικές δυσχέρειες και συγκεντρώθηκε η επιβληθείσα εγγυοδοσία των 200.000 ευρώ ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στην αγκαλιά της συζύγου του Βίκυς Σταμάτη και στο πλευρό του 10χρονου σήμερα γιου τους, με την ελπίδα να μη χρειαστεί να επιστρέψει στη φυλακή.

Ο άλλοτε κραταιός άνδρας, η ζωή του οποίου θα μπορούσε εύκολα να κινηματογραφηθεί, γνωρίζει πολύ καλά ότι η δικαστική περιπέτειά του δεν έχει κλείσει οριστικά καθώς παρά την πρόσφατη αποφυλάκισή του βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγάλη δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις «χρυσές» μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων που υπεγράφησαν επί θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εξέλιξη, η οποία δεν αποκλείεται να αποδειχθεί δυσμενής για τον πρώην υπουργό σε περίπτωση που το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας του επιβάλλει ποινή πολυετούς καθείρξεως για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», η οποία σε συνδυασμό με άλλη ποινή (5,5 χρόνια) που του έχει επιβληθεί για το πόθεν έσχες είναι δυνατόν να τον «αναγκάσει» να επανέλθει στη φυλακή.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην υπουργού από την πρώτη στιγμή, ναι μεν δήλωναν την ικανοποίησή τους για την έστω μετ’ εμποδίων αποφυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ωστόσο εξέφραζαν παράλληλα την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο η απόλυση του εντολέα τους να αποβεί τελικώς βραχύβια.

Αν και ο Άκης Τσοχατζόπουλος δεν έχει άλλη δικαστική εκκρεμότητα πάντως γύρω από αυτόν βρίσκεται σε εξέλιξη μια σειρά δικών για σκανδαλώδη εξοπλιστικά προγράμματα που σύναψε η χώρα μας επί θητείας του, όπως για τα υποβρύχια και τα οπλικά συστήματα TORM 1, στις οποίες όμως (δίκες) δεν μπορούσε να είναι κατηγορούμενος εξαιτίας του περιβόητου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Βάσει αυτού οι όποιες ευθύνες του πρώην υπουργού έχουν υποπέσει σε παραγραφή.

Αναταράξεις αναμένεται να υπάρξουν και για το ποιοι έδωσαν στον πρώην υπουργό τα χρήματα της εγγύησης καθώς οι απαντήσεις των συνηγόρων του δεν φαίνεται να πείθουν…

Υπενθυμίζεται ότι ο άλλοτε κραταιός υπουργός πρωτοπέρασε τη βαριά πύλη των φυλακών Κορυδαλλού στις 17 Απριλίου 2012, όταν κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη μαραθώνια απολογία του, κατά την οποία αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες. Ο εγκλεισμός του στις φυλακές συνεχίστηκε και με… δικαστική βούλα όταν στις 7 Οκτωβρίου 2013 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 20 ετών για «νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με την απόφαση του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που κήρυξε ενόχους και καταδίκασε 17 από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους στην υπόθεση, οι μίζες που έλαβε ο πρώην υπουργός μέσα σε μία δεκαετία άγγιξαν τα 54 εκατομμύρια ευρώ, (τόσα κατάφερε να εντοπίσει η δικαστική έρευνα), τα δε χρήματα που εισέπραξε διακινήθηκαν τμηματικά και μέσω τρίτων προσώπων ή οff shore εταιρειών, (BLUBELL, ΝΟΒΙLIS και TORCASO), ώστε να μην αποκαλυφθεί η προέλευσή τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.