Φ. Γεννηματά: «Δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους ο Τσίπρας»

Φ. Γεννηματά: «Δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους ο Τσίπρας»

Σε ανακοίνωσή της για τη συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών , η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά αναφέρει : «Μετά τις νέες αποκαλύψεις , στο διεθνή τύπο για τη συμφωνία, καταλαβαίνουμε γιατί η Κυβέρνηση δεν μας κατέθεσε τα κείμενα που ζητήσαμε από την πρώτη στιγμή. Όσα βγαίνουν στο φως για το τέταρτο Μνημόνιο, αφαιρούν ακόμη και το «φύλο συκής» από την επιχειρηματολογία της Κυβέρνησης».

Και στη συνέχεια σχολιάζει: «Για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, περικοπές των συντάξεων, μεγάλη μείωση του αφορολόγητου.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες έρχεται νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών. Για τους οικονομικά ασθενέστερους νέα περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων.

Οι ομαδικές απολύσεις στον ιδιωτικό τομέα ουσιαστικά απελευθερώνονται, ενώ για τις συλλογικές συμβάσεις απλά επιβεβαιώνεται η ισχύουσα νομοθεσία του 2011.

Το διαρκές μνημόνιο Τσίπρα δεσμεύει τη χώρα με τους χειρότερους όρους. Γιατί πέρα από τα νέα επώδυνα μέτρα, που επεκτείνονται ως το 2020, επιβάλλει δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ για πολλά χρόνια.

Οι όροι αυτοί υπονομεύουν την προοπτική της ανάπτυξης και διαιωνίζουν την λιτότητα. Καταστρέφουν τη μεσαία τάξη και οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

Η κυβερνητική πλειοψηφία θέτοντας πάνω από όλα τις καρέκλες τις εξουσίας, θα ψηφίσει, ως φαίνεται, την συμφωνία παράδοσης ηττημένου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την απάντηση θα τους τη δώσει ο ελληνικός λαός. Με τη σκληρή καταδίκη που τους αξίζει».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.