ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Σχέδιο» Γεννηματά για το μεταναστευτικό; Καλύτερη… διαχείριση συνόρων και διαπιστώσεις

«Σχέδιο» Γεννηματά για το μεταναστευτικό; Καλύτερη… διαχείριση συνόρων και διαπιστώσεις

Την ώρα που η Ελλάδα έχει παραδοθεί αμαχητί στους διακινητές κάθε είδους που μεταφέρουν παράνομους μετανάστες στα νησιά το πρόβλημα της επικεφαλής του ΚΙΝ.ΑΛ είναι η «άκρα δεξιά» γιατί αυτή είναι που κερδίζει, όπως λέει.

Η κ. Γεννηματά έκανε αναφορά στο κλίμα διχασμού που έχει προκαλέσει το μεταναστευτικό θέμα στα νησιά καλώντας σε «εθνική γραμμή και εθνική συνεννόηση» αφού «Καμία χώρα και καμία κοινωνία δεν πήγε μπροστά με τους πολίτες της διχασμένους. Μόνο η άκρα δεξιά κερδίζει».

Και εκεί που όλοι περίμεναν να ασκούσουν τις περίφημες προτάσεις για το πρόβλημα, προχώρησε σε μια γενικόλογη και ασαφή περιγραφή του, από αυτές που έχουμε βαρεθεί να ακούμε και προτείνοντας «αποσυμφόρηση» και διαχείριση των συνόρων.

Τι ακριβώς θα πει διαχείριση συνόρων είναι άγνωστο, αλλά πάντως η πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛ αρνήθηκε τη λογική της «Ευρώπης φρούριο», λες και τη δοκιμάσαμε ποτέ για να δούμε εάν αποδίδει.

Η κ. Γεννηματά υποστήριξε από τη Μυτιλήνη ότι «η διχασμένη Ευρώπη αποδείχθηκε αδύναμη να διαχειριστεί τη μεγάλη ανθρωπιστική προσφυγική κρίση» ενώ τάχθηκε ενάντια στο λογική της Ευρώπης – φρουρίου. «Χρειαζόμαστε καλύτερη προστασία και διαχείριση των συνόρων μας που αποτελούν και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης» είπε.

Ειδικά για τη Λέσβο που «έχει πληρώσει βαρύ οικονομικό και κοινωνικό τίμημα» και «η κατάσταση είναι χειρότερη από κάθε άλλη φορά» ζήτησε «αποσυμφόρηση τώρα».

«Τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα. Η Μόρια μπορεί να φιλοξενήσει 3.100 ανθρώπους. Ούτε ένας παραπάνω δεν πρέπει να μένει στο νησί» είπε χαρακτηρίζοντας «χάος» την επικρατούσα κατάσταση στην οποία ζητείται «από τους εργαζομένους να γίνουν ήρωες, τις τοπικές κοινωνίες να είναι σε επικίνδυνο αδιέξοδο και από παιδιά να κινδυνεύουν».

Απέδωσε ευθύνες στην Ελληνική κυβέρνηση γιατί «οι εγκλωβισμένοι στα νησιά ξεπερνούν πλέον τις 20.000, παρά τις υποσχέσεις ότι θα ήταν οι μισοί», «για την επιβάρυνση των νησιών» και για «τις απάνθρωπες συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί η χώρα».

Η επικεφαλής του «Κινήματος Αλλαγής» είπε πως «τα νησιά είναι έδαφος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως έδαφος τρίτης χώρας» και ζήτησε «λογοδοσία και διαφάνεια για κάθε ευρώ που δαπανάται, είτε από την κυβέρνηση είτε από διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ».

Όμοια η κ. Γεννηματά κατηγόρησε τη Νέα Δημοκρατία γιατί «παρά τις κορώνες, συναινεί. Κουβέντα δεν είπαν για την αποσυμφόρηση Τσίπρας και Μητσοτάκης, μπροστά στους Ευρωπαίους».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.