ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Τόνια Αντωνίου: «Ο πρωθυπουργός πουλά ανθρώπους και κινήματα από την αρχή της πολιτικής του διαδρομής»

Τόνια Αντωνίου: «Ο πρωθυπουργός πουλά ανθρώπους και κινήματα από την αρχή της πολιτικής του διαδρομής»

Η Τόνια Αντωνίου μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην υπουργοποίηση στελεχών του κόμματος, μιλώντας για συναλλαγές που δεν τιμούν ούτε τον πρωθυπουργό ούτε τους πρώην συνοδοιπόρους της.

Μιλώντας στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm, η υποψήφια βουλευτής στον Νότιο Τομέα της Β Αθηνών είπε ότι δεν εκπλήσσεται.

«Τα έχουμε ζήσει όλα την περίοδο της κρίσης και βέβαια δεν με εκπλήσσει καθόλου η σύνθεση της νέας κυβέρνησης διότι είναι μια σύνθεση προσώπων που δεν τους συνδέουν αρχές και αξίες αλλά μόνο η νομή της εξουσίας. Δεν έχω εκπλαγεί καθόλου γιατί ο κ. Τσίπρας από την αρχή της πολιτικής του διαδρομής το ίδιο κάνει δηλαδή πουλά ανθρώπους και κινήματα και συναλλάσσεται μέσω της νομής της εξουσίας την οποία κατέχει σε διάφορους πρόθυμους. Βλέπουμε μια σύνθεση προσώπων χωρίς αρχές και αξίες αυτό πλέον είναι το μόρφωμα της νέας κυβέρνησης» τόνισε χαρακτηριστικά

Για την ίδια, όλη αυτή η σύνθεση της κυβέρνησης είναι μια αγοραία συναλλαγή γιατί οι κοντινές διαδρομές όλους μας προβληματίζουν ενώ, όσον αφορά τη συμμετοχή του Θάνου Μωραϊτη στο νέο κυβερνητικό σχήμα, η κα Αντωνίου είπε ότι «υπήρξαμε συνοδοιπόροι, με λυπεί από τη στάση του και την επιλογή του και πολύ περισσότερο με τον τρόπο τον οποίο το έκανε».

«Εγώ δέχομαι ένας άνθρωπος να αλλάξει απόψεις και να μετακομίσει σε έναν άλλο πολιτικό φορέα και να τον υπερασπιστεί. Ομως δεν αντιλαμβάνομαι όταν αυτό γίνεται σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, τα στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ πριν ούτε δύο μήνες να μιλάνε για τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και μετά να μετακομίζουν, και όχι να μετακομίζουν ως μέλη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά ως υπουργοί . Από τη μια δεν τιμά ούτε αυτούς η στάση τους αλλά δεν τιμά και τον Α.Τσίπρα που θέλει να εκφράζεται ότι είναι αρχηγός της προοδευτικής παράταξης και της Αριστεράς και να μπαίνει στο επίπεδο των συναλλαγών», είπε η Τόνια Αντωνίου.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι δεν θα ήθελε να ήταν στη θέση των στελεχών, των υπουργών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, να βλέπει δηλαδή μετά από τέσσερα χρόνια να ψηφίζουν το τρίτο μνημόνιο, να νομοθετούν το τέταρτο, να υπερασπίζονται όλες αυτές τις πολιτικές που πριν 5 χρόνια ήταν στις πλατείες και τις καταδίκαζαν και σήμερα να βλέπουν να επιβραβεύονται στελέχη από τον κ. Καμμένο, από τη ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ και αυτοί να πειθαρχούν και να παίρνουν το κόστος στους συντρόφους τους και στους συνοδοιπόρους τους όλα αυτά τα χρόνια.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά και κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι «μεταλλάσσεται σε όλη αυτή τη διαδρομή αλλά όχι μέσα από συλλογικές διαδικασίες αλλά μόνο με συναλλαγές προσωπικές δικές του στο επίπεδο υπουργών και βουλευτών, για αυτό λεω ότι είναι μια αγοραία συναλλαγή όλο αυτό που κάνει ο κ. Τσίπρας από την αρχή που έγινε πρόεδρος μέχρι σήμερα. Έχει πουλήσει τους πάντες και τον κ. Αλαβάνο και τον κ. Λαφαζάνη και μιλώ ως ρεύμα Αριστερό. Πούλησε όλα τα Κινήματα, το Δεν πληρώνω, τις καθαρίστριες. Ολα αυτά τα πούλησε ότι θέλησε με τις σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές του να μεταλλαχθεί, να γίνει ο αρεστός των εντός και εκτός συνόρων για να μπορεί να βραβεύεται από τους Γερμανούς που μέχρι χθες τους θεωρούσε την καταστροφή της χώρας και της Ευρώπης».

«Η συναλλαγή είναι πολύ κακή υπόθεση στην πολιτική και δυστυχώς με αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται ο κ. Τσίπρας γίνεται χορηγός της Χρυσής Αυγής διότι δύο είναι τα μέρη και αυτός που πουλιέται και ο άλλος που αγοράζει. Με αυτό τον τρόπο δεν φτιάχνεις νέο φορέα προοδευτικό πολιτικό σε αρχές και αξίες και βέβαια όλα αυτά αηδιάζουν τους απλούς πολίτες», τόνισε.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει συνιστώσα Γ. Παπανδρέου στην κυβέρνηση, σημείωσε ότι: «Αυτά δεν ευσταθούν, δεν υπάρχει καμία συνιστώσα επειδή ξέρουμε και τα πρόσωπα, μέχρι χθες ήταν στο χώρο θα μπορούσαν να έχουν εκφράσει τη διαφωνία τους πάνω σε επίπεδο πολιτικό, λειτουργιών ή σε οτιδήποτε να διαφωνήσουν απλώς τους είδαμε κατευθείαν υπουργούς όπως το έχουμε ξαναδεί, δεν μας παραξενεύει. Πάντα υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν οι πρόθυμοι, ο τελικός κριτής είναι οι πολίτες οι οποίοι ψηφίζουν και πρόσωπα και κόμματα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.