ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Φ. Γεννηματά από Ανώγεια: «Το ΚΙΝΑΛ είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων» (φωτο)

Φ. Γεννηματά από Ανώγεια: «Το ΚΙΝΑΛ είναι στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων» (φωτο)

Επίσκεψη στα Ανώγεια πραγματοποίησε σήμερα η Φώφη Γεννηματά. Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ έστειλε μήνυμα για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, ενώ βρέθηκε και στο σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε και το μνημείο για τα Ολοκαυτώματα των Ανωγείων.

«Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα.

Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις» ανέφερε σε δήλωσή της τονίζοντας ότι «το Κίνημα Αλλαγής είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων».

Η δήλωση της κυρίας Γεννηματά έχει ως εξής:

Επισκέπτομαι για πρώτη φορά τα Ανώγεια. Τόσες φορές στην Κρήτη, αλλά δυστυχώς δεν είχα καταφέρει να επισκεφτώ αυτόν τον καταπληκτικό τόπο, με το μεγάλο όνομα, με τους αγώνες για την ελευθερία, για τη δημοκρατία.

Ένας μύθος, πραγματικά, ακολουθεί τα Ανώγεια σε όλη την Ελλάδα και σήμερα που τα επισκέπτομαι, αισθάνομαι ότι δένομαι ακόμα περισσότερο, γιατί πια τα Ανώγεια έχουν για μένα συγκεκριμένα πρόσωπα.

Δένομαι με συγκεκριμένους ανθρώπους, που συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη σε ένα τόπο ορεινό, όμως με μεγάλα χαρίσματα. Προικισμένο πραγματικά από τη φύση, αλλά και από τη δύναμη της ψυχής των ανθρώπων.

Σε τούτο δω το μέρος, μπροστά σε αυτό το μνημείο, δεν μπορεί παρά το μυαλό όλων μας να πάει σε ώρες μαρτυρικές, στον αγώνα των Ανωγειανών για την ελευθερία και απέναντι στο ναζισμό, αλλά και όλα τα προηγούμενα χρόνια. Φόρο τιμής σε όσους χάθηκαν, σε όσους αγωνίστηκαν για να μπορούμε να ζούμε εμείς ελεύθερα.

Και δεν μπορεί παρά το μυαλό μου να πηγαίνει στο μεγάλο Ανδρέα Παπανδρέου, τον ιδρυτή της παράταξης μας, που ίσως ήταν η τελευταία του πολιτική πράξη η εντολή του, έτσι ώστε το ελληνικό κράτος επίσημα να διεκδικήσει τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Σε αυτόν ακριβώς το δρόμο, σε αυτή την κατεύθυνση το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται και σήμερα. Είμαστε στο πλευρό των ανθρώπων που αγωνίζονται. Συναντιόμαστε διαρκώς μαζί τους. Είναι εν ζωή παλιοί αγωνιστές, αλλά και νεότεροι άνθρωποι, που πιστεύουν σε αυτή την προσπάθεια.

Το Κίνημα Αλλαγής, λοιπόν, είναι στην πρώτη γραμμή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων.

Επίσκεψη στο σπίτι του Ξυλούρη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην περιοχή η Φώφη Γεννηματά δεν έχασε την ευκαιρία να επισκεφθεί και το σπίτι του Νίκου Ξυλούρη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.