ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Αντώνης Βγόντζας: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ (φώτο)

Αντώνης Βγόντζας: Πλήθος κόσμου στην κηδεία του στελέχους του ΠΑΣΟΚ (φώτο)

Ο Αντώνης Βγόντζας «έφυγε» την Παρασκευή σε ηλικία 73 ετών και σήμερα, Δευτέρα, το «ύστατο χαίρε» είπαν συγγενείς, γνωστοί, φίλοι και πολιτικά στελέχη από όλους τους χώρους, αλλά κυρίως οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ, στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου, στην πλατεία Υμηττού, με την ταφή του να γίνεται στο κοιμητήριο Βύρωνα.

Στην κηδεία του έδωσαν το «παρών» πολλά πρόσωπα του πολιτικού κόσμου, όπως ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρης Αυγενάκης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, o βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Φορτσάκης, ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Δανέλλης και ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης κ.α.

Οι σύντροφοί του στο ΠΑΣΟΚ δεν τον ξέχασαν και στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής το Σαββατοκύριακο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και σύσσωμο το Συνέδριο «σηκώθηκε στο πόδι» για να τιμήσει τη μνήμη του. Μάλιστα, στην άδεια καρέκλα του με το όνομά του τοποθετήθηκε ένα λουλούδι…

Ποιος ήταν ο Αντώνης Βγόντζας

Ο Αντώνης Βγόντζας γεννήθηκε το 1946 στην Αθήνα αν και η καταγωγή του κρατούσε από την Κρήτη και το Καπίστρι, ένα μικρό χωριό στις ρίζες των Λασηθιώτικων βουνών. Μεγάλωσε στην Αθήνα, ενώ σπούδασε Νομικά, Οικονομικά και Οικονομικά Μαθηματικά στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Άσκησε τη δικηγορία από το 1971, συνήγορος σε δίκες που διεκδίκησαν ιδιαίτερο ρόλο στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Συμμετείχε στον αντιδικτατορικό αγώνα και ως φοιτητής και ως δικηγόρος και υπερασπίστηκε, κυρίως φοιτητές σε στρατιωτικά και πολιτικά δικαστήρια. Συνελήφθη κατά τη διάρκεια των δικών, κακοποιήθηκε και τελικώς φυλακίστηκε για πέντε μήνες στο ΕΑΤ- ΕΣΑ ως «πρωτεργάτης της φοιτητικής αναταραχής».

Ήταν επιστημονικός συνεργάτης από το 1976 στον Τομέα Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διατέλεσε νομικός σύμβουλος και διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Ανδρέα Παπανδρέου στην τελευταία του θητεία ως πρωθυπουργού (1993-96).

Συμμετείχε στην ομάδα υπεράσπισης του Ανδρέα Παπανδρέου και κατά τη διάρκεια της δίκης στο Ειδικό Δικαστήριο, καθώς και στα αγγλικά δικαστήρια κατά του περιοδικού TIME.

Συμμετείχε για πολλές δεκαετίες στον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας ως μέλος σημαντικών νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Τελευταία, στο «Νέο Σχέδιο Κώδικα Δικηγόρων» και στις «Υπερχρεωμένες Επιχειρήσεις».

Επίσης, είχε συμμετοχή στη σύλληψη και υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.