ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ε.Βενιζέλος για Novartis: «Πρόκειται για επίθεση κατά του πολιτεύματος» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ε.Βενιζέλος για Novartis: «Πρόκειται για επίθεση κατά του πολιτεύματος» – Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ (βίντεο)

Ως επίθεση κατά του πολιτεύματος αξιολογεί ο Ευάγγελος Βενιζέλος τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την υπόθεση Novartis.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νυν βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής είπε πως «πρόκειται για μία βαρβαρότητα κατά των θεσμών. Εδώ δεν πρόκειται για μία υπόθεση που αφορά δέκα πολιτικά πρόσωπα, εδώ πρόκειται για μία επίθεση κατά του πολιτεύματος, πρόκειται για μία αλλοίωση θεμελιωδών στοιχείων της συνταγματικής τάξης».

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι «σχεδιάζει, προαναγγέλλει, προωθεί, δικάζει, καταδικάζει, παραβιάζει κάθε τεκμήριο αθωότητας και κάθε αρχή και κανόνα του κράτους δικαίου».

Βενιζέλος: Το όνομά μου περιελήφθη επειδή συμβολίζω μια πολιτική αντίληψη
Αναφερόμενος στην δική του εμπλοκή στην υπόθεση Novartis είπε πως «η υπόθεση σε ό,τι με αφορά δεν έπρεπε να σταλεί καν στη Βουλή, διότι δεν υπήρχε κανένα απολύτως στοιχείο, το όνομά μου περιελήφθη νομίζω από κεκτημένη ταχύτητα, επειδή είμαι ένα πρόσωπο που συμβολίζει μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη και παίζω έναν ενεργό ρόλο στην άσκηση της αντιπολίτευσης και στην υπεράσπιση της αλήθειας».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει παρερμηνεία του Συντάγματος»

Ο Ευ. Βενιζέλος εξήγησε επίσης γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνει μία παρερμηνεία του Συντάγματος». «Λέει ότι υπάρχουν κάποιες πράξεις “κατά την άσκηση” των καθηκόντων των Υπουργών και κάποιες άλλες “επ´ ευκαιρία της άσκησης”, διότι δεν νοείται κάποιος να παρανομεί στην πραγματικότητα όσο ασκεί τις αρμοδιότητές του. Αυτό το εφαρμόζει στην υπόθεση αυτή, το αντίστροφο σκάνδαλο Novartis που το έχει δημιουργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και επιχείρησε να το καταστήσει διάταξη του Συντάγματος στη διαδικασία αναθεώρησης. Στη διαδικασία αναθεώρησης, όμως, αυτή η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, συγκέντρωσε μόνο τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, άρα είναι προδιαγεγραμμένη η οριστική της απόρριψη από την επόμενη Βουλή. Άρα αναδρομικά, μόλις θα ολοκληρωθεί η διαδικασία της αναθεώρησης, όλη αυτή η διαδικασία που έχει ακολουθηθεί της αναπομπής της υπόθεσης χωρίς ευρήματα, χωρίς στοιχεία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ευ. Βενιζέλος.

Τόνισε πως «υπάρχει μια βάναυση προσβολή και του Συντάγματος και του άρθρου 263Β που τώρα το επικαλούνται και το ανακάλυψαν».

Οπως σημείωσε μάλιστα, «το σημαντικότερο δεν είναι ότι ταλαιπωρούνται δέκα άνθρωποι, ταλαιπωρείται ο πολιτικός και δημόσιος βίος της χώρας, εξευτελίζονται οι θεσμοί, αυξάνεται η δυσπιστία προς τους θεσμούς της Δημοκρατίας, καταργείται η δυνατότητα συναίνεσης, καταργείται η δυνατότητα να διαμορφωθεί ένα μέτωπο εθνικής υπευθυνότητας που να στηρίξει το μέλλον της χώρας».

Βενιζέλος: Αντιπερισπασμός η Novartis
Σύμφωνα με τον Ευ. Βενιζέλο η συζήτηση για την Novartis «γίνεται προφανώς για αντιπερισπασμό, επειδή υπάρχουν όλες οι εκκρεμότητες που έχουν προκύψει, η υπόθεση Πετσίτη, η υπόθεση Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών και ούτω καθεξής, δηλαδή τεράστια ζητήματα, αλλά και αυτά, όλα μαζί, θα έλεγα ότι είναι εκτός θέματος, εάν το θέμα της χώρας είναι η επιβίωσή της».

Τέλος, ο Ευ. Βενιζέλος σημείωσε πως «οι προτεραιότητές μας θα έπρεπε να είναι πώς ξαναστήνεται στα πόδια της η χώρα και εμείς ασχολούμαστε, επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, ευτελούς, μικροκομματικής, να συζητούμε εκτός θέματος και να ταλαιπωρούμε τη χώρα, τους θεσμούς και να ακυρώνουμε το μέλλον των παιδιών μας», πρόσθεσε.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε μεθοδεύσεις συγκάλυψης

Ευθεία επίθεση στον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα όσα είπε στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ, εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου με ανακοίνωση που εξέδωσε λίγο νωρίτερα, υποστηρίζει ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με τα όσα είπε αποκάλυψε σχεδιασμό για παραγραφή των ποινικών ευθυνών για πολιτικά πρόσωπα, σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis.

«Με τη φρούδα ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή» αναφέρει η ανακοίνωση “ομολόγησε, σε πανελλαδική μετάδοση, ότι στόχος τους είναι να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis». Μάλιστα η Κουμουνδούρου συνδέει τον ισχυρισμό αυτό με τις αλλαγές στη Συνταγματική Αναθεώρηση και ειδικότερα με την ερμηνευτική προσθήκη για τις ποινικές ευθύνες υπουργών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Βενιζέλος αποκάλυψε τις μεθοδεύσεις Ν.Δ. και ΚΙΝ.ΑΛ. για να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis.

Με τη φρούδα ελπίδα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα είναι κυβέρνηση στην επόμενη Βουλή, ομολόγησε, σε πανελλαδική μετάδοση, ότι στόχος τους είναι να συνεργαστούν μετεκλογικά, ώστε να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Novartis.

Και τούτο, διότι δεσμεύθηκε ότι δεν θα περάσει στη Συνταγματική Αναθεώρηση η ερμηνευτική δήλωση για το άρθρο 86 (ευθύνη υπουργών) που ψήφισαν 179 βουλευτές στην πρώτη ψηφοφορία και 175 στη δεύτερη, και η οποία αποσαφηνίζει ότι μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των υπουργικών καθηκόντων και όχι αυτά που τελούνται επ’ ευκαιρία τους έχουν σύντομη παραγραφή και υπάγονται στην αρμοδιότητα της Βουλής. Ότι, δηλαδή, η μίζα και η δωροδοκία είναι στην άσκηση των καθηκόντων και όχι επ’ ευκαιρία των καθηκόντων του εκάστοτε υπουργού.

Με λίγα λόγια ο κ. Βενιζέλος προεξόφλησε ότι μία επανάληψη της συγκυβέρνησης Ν.Δ.– ΚΙΝ.ΑΛ. θα φροντίσει για την παραγραφή τυχόν αδικημάτων, όπως η δωροδοκία, για το σκάνδαλο Novartis, για το οποίο καλείται ως ύποπτος ο κ. Λοβέρδος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ζήλεψε φαίνεται τον κ. Γεωργιάδη που έλεγε πως τυχόν αδικήματα είναι παραγεγραμμένα. Τα πολλά λόγια όμως είναι φτώχεια. Ο κ. Βενιζέλος σήμερα αποκαλύφθηκε και αποκάλυψε και ένα από τα διλήμματα των εκλογών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.