Γεννηματά: «Στο Μάτι υποτίμησαν τη ζωή και την νοημοσύνη των πολιτών»

Γεννηματά: «Στο Μάτι υποτίμησαν τη ζωή και την νοημοσύνη των πολιτών»

Ο «Πολακισμός» χαρακτηρίζει ολόκληρη την κυβέρνηση, με επιλογή του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Σε συνέντευξή της στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού.

Με αφορμή τους πανηγυρισμούς μάλιστα του Αλέξη Τσίπρα για την νίκη του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ στην Ισπανία η κα Γεννηματά σχολίασε δηκτικά:

«Έτσι όπως το πάει ο κ. Τσίπρας και με τη φόρα που έχει πάρει θα πανηγυρίσει και για τη νίκη του Κινήματος Αλλαγής τον Σεπτέμβριο ή όποτε αποφασίσει να κάνει εκλογές».

Γεννηματά: «Ο Πολακισμός εκφράζει την κυβέρνηση Τσίπρα»

Αναφερόμενη στην πρόταση μομφής κατά του κ. Πολάκη που κατέθεσε η ΝΔ, η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Στηρίζουμε μια πρόταση μομφής συνολική απέναντι στην κυβέρνηση.

Ο κ. Τσίπρας επέλεξε να δώσει πλήρη κάλυψη στον κ. Πολάκη και λέγοντας αμέσως ότι θα το μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης, ταύτισε το σύνολο των στελεχών του και των υπουργών του με αυτό το φαινόμενο.

Ο «Πολακισμός κατά τον κ. Τσίπρα εκφράζει και εκπροσωπεί τα σύνολο της κυβέρνησής του. Αναρωτιέμαι πώς αισθάνονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν μια ιστορική διαδρομή, που προέρχονται από την Αριστερά. Σέβομαι τους αγώνες αυτού του χώρου. Πραγματικά δεν προσβάλλονται οι ίδιοι;» διερωτήθηκε.

Σχολιάζοντας τις τελευταίες αποκαλύψεις για την τραγωδία στο Μάτι, με τις συγκλονιστικές μαρτυρίες στον ΣΚΑΪ και στον Αλέξη Παπαχελά, η Φώφη Γεννηματά τόνισε:

«Αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν – ιδιαίτερα μετά τα όσα ήρθαν χθες στο φως της δημοσιότητας που μας θύμισαν για άλλη μια φορά τι συνέβη στο Μάτι – ότι αυτή η κυβέρνηση δεν είναι απλά αναποτελεσματική και ανίκανη, αλλά είναι μια κυβέρνηση που έχει το στίγμα της αναλγησίας και του κυνισμού».

«Στο Μάτι υποτίμησαν τη ζωή και την νοημοσύνη των πολιτών»

«Συγκλονίστηκα βλέποντάς το ξανά και συγκλονίστηκα ακόμη περισσότερο βλέποντας από τη μια μεριά την ασυνεννοησία, το τρομερό έλλειμμα συντονισμού που προφανώς έχει τη βάση του και στην αδιαφορία» είπε ακόμη.

Ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν για την σύσκεψη το μοιραίο βράδυ στο συντονιστικό υπό τον πρωθυπουργό.

«Ολο αυτό το σκηνικό που στήθηκε εκείνο το βράδυ, παρουσία και του πρωθυπουργού όπου όλοι παρίσταναν ότι δεν υπήρχαν θύματα. Άκουσα με έκπληξη σήμερα να λέγεται από πρώην υπουργό (σ.σ. Νίκο Τόσκα) ότι δεν είχε ενημερώσει τον πρωθυπουργό γιατί ήταν ασαφή τα μηνύματα. Πόσο ασαφής μπορεί να είναι ένας θάνατος;

Όταν πυροσβέστες, αστυνομικοί και τραυματιοφορείς ήρθαν αντιμέτωποι με τα θύματα ήταν ξεκάθαρο ότι υπήρχαν θύματα. Δεν υπήρχε καμία ασάφεια γύρω από αυτό. Υπήρχε μια οργανωμένη προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να παραπλανηθεί ο ελληνικός λαός. Αυτή η κυβέρνηση υποτίμησε τη ζωή των πολιτών και προσπάθησε να υποτιμήσει και τη νοημοσύνη τους».

Κοκορομαχία αδιεξόδου το ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη

Κληθείσα να σχολιάσει την πρόταση για ντιμπέιτ Τσίπρα-Μητσοτάκη η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ τόνισε: «Στήνουν μια κοκορομαχία αδιεξόδου μεταξύ της original Δεξιάς και της Νέας Δεξιάς που έχει φτιάξει ο κ. Τσίπρας.Κανείς από τους δύο δεν έχει να προτείνει λύσεις στον ελληνικό λαό».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ.

«Το έργο του κ. Τσίπρα είναι βαθύτατα συντηρητικό: υπερφορολόγηση, άγριες περικοπές στη μεσαία τάξη που έχει γονατίσει, περικοπές των κοινωνικών δαπανών που έχουν ως αποτέλεσμα την κατάρρευση του κοινωνικού κράτους.

Συγκυβερνούσε με τους ΑΝΕΛ δηλαδή με την ακροδεξιά και συνεχίζει να στηρίζεται σε ψήφους της δεξιάς και της ακροδεξιάς.

Έχει μια ισχυρότατη καραμανλική συνιστώσα στο εσωτερικό του που τον κρατάει στην εξουσία. Επομένως δεν μπορώ να χαρακτηρίσω αυτή την κυβέρνηση προοδευτική, ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ προοδευτικό κόμμα. Από τα αποτελέσματα της πολιτικής και τους ύφους και του ήθους είναι ξεκάθαρο ότι έφτιαξαν τη Νέα Δεξιά».

Και κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα πως «κρύβει επιμελώς από τον ελληνικό λαό ότι μια ψήφος στις ευρωεκλογές στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει την περιθωριακή Ευρωπαϊκή Αριστερά και ανθρώπους που δεν έπαιξαν κανέναν ρόλο και ούτε πρόκειται να διαδραματίσουν κάποιο σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στην Ευρώπη και μάλιστα βρέθηκαν απέναντι στα προγράμματα στήριξης στην Ελλάδα».

«Μας συσπείρωσε η προκλητική επίθεση Τσίπρα»

Η Φώφη Γεννηματά παραδέχθηκε ότι «βοήθησε στη συσπείρωση του χώρου η επίθεση του κ. Τσίπρα. Ήταν εξαιρετικά προκλητική και είχα πει ότι για κάθε έναν που παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ, χίλιοι νέοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής» και εμφανίστηκε αισιόδοξη για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών: «Είμαστε αισιόδοξοι, πιστεύω θα δοθεί το μήνυμα στις ευρωεκλογές.

Είναι το πρώτο βήμα. Και για να μιλήσω στο πνεύμα των ημερών το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι η πρώτη Ανάσταση. Θα είναι το πρώτο βήμα που θα δείξει ότι το Κίνημα Αλλαγής παίρνει τη δύναμη για να κάνει τη μεγάλη ανατροπή στις εθνικές εκλογές».

Σκευωρία η κλήση Λοβέρδου για Novartis

Αναφερόμενη στην κλήση του Ανδρέα Λοβέρδου για την υπόθεση Novartis επανέλαβε πως

«δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο σε βάρος του κ. Λοβέρδου, έχουν ελεγχθεί τα πάντα και δεν έχει βρεθεί κανένα στοιχείο εναντίον του. Αυτό πώς αλλιώς λέγεται εκτός από πολιτική σκευωρία. Όταν μάλιστα το πραγματικό σκάνδαλο στο φάρμακο δεν ελέγχθηκε».

Τέλος, επανέλαβε ότι για να συμμετέχει το ΚΙΝΑΛ σε κυβέρνηση θα πρέπει να έχει λάβει διερευνητική εντολή.

«Όταν λάβουμε τη διερευνητική εντολή θα επιδιώξουμε τον σχηματισμό της ευρύτερης δυνατής κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, γιατί πιστεύω ότι μόνο μια πολύ ισχυρή κυβέρνηση θα είναι αξιόπιστη, έτσι ώστε να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας στους οποίους μας δέσμευσε ο κ. Τσίπρας. Η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει με τις δεσμεύσεις του κ. Τσίπρα.

Δεν έχουμε λόγο να μπούμε σε μια κυβέρνηση που θα συνεχίσει αυτές τις αδιέξοδες, συντηρητικές πολιτικές που απλώς θα συνεχίσουν αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια» είπε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.