ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

KINAΛ: Δεν εκλέγεται ο Νίκος Παπανδρέου – Πεσμένα τα ποσοστά σε σχέση με το 2014

KINAΛ: Δεν εκλέγεται ο Νίκος Παπανδρέου – Πεσμένα τα ποσοστά σε σχέση με το 2014

Παρά τους πανηγυρισμούς στο Κίνημα Αλλαγής για την κατάκτηση της 3ης θέσης στις ευρωεκλογές, το γεγονός ότι τα ποσοστά του κόμματος -σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές του 2014- είναι «πεσμένα» προβληματίζει πολλά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη.

Στις εκπλήξεις της κάλπης να προστεθεί και τι το βαρύ χαρτί του ψηφοδελτίου του ΚΙΝΑΛ, δηλαδή ο Νίκος Παπανδρέου, δεν καταφέρνει να εκλεγεί, ενώ πρώτος σε ψήφους έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης και ακολουθεί η Ευα Καϊλή, διαψεύδοντας όλες τις εκτιμήσεις. Η πρωτιά του Νίκου Ανδρουλάκη έχει και σαφές εσωκομματικό ενδιαφέρον, αφού ήταν ο βασικός αντίπαλος της Φώφης Γεννηματά στις εσωκομματικές εκλογές.

Αναλυτικότερα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών ήταν μια μάλλον δυσάρεστη έκπληξη για όσους δεν μένουν στις εντυπώσεις, αλλά μελετούν με προσοχή τις επιδόσεις του κόμματος στις κάλπες.

Ετσι δεν πέρασε απαρατήρητο, ότι στις ευρωεκλογές του 2014 η τότε ΕΛΙΑ, όπως λεγόταν το σχήμα που διεκδίκησε την ψήφο των ψηφοφόρων της κεντροαριστεράς, κέρδισε το 8,04% των ψήφων και την 4η θέση, πίσω από την Χρυσή Αυγή, σε αντίθεση με τις ευρωεκλογές του 2019, όταν το ΚΙΝΑΛ βρέθηκε μεν στην τρίτη θέση, αλλά με ποσοστό 7,52%. Ποσοστό αφώς μειωμένο σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

Η σύγκριση, όσον αφορά τον απόλυτο αριθμό των ψήφων είναι ακόμα νωρίς να γίνει αφού στις φετινές ευρωεκλογές, ακόμα δεν έχει ενσωματωθεί το σύνολο των ψήφων από όλα τα εκλογικά τμήματα, αλλά η διαφορά που θα προκύψει είναι ήδη σαφής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στις ευρωεκλογές του 2014 συνολικά ψήφισαν την ΕΛΙΑ 457.573 ψηφοφόροι, ενώ φέτος, αν και υπολείπεται ακόμα το 25% των εκλογικών τμημάτων, ψήφισαν το ΚΙΝΑΛ μέχρι στιγμής 321.740 ψηφοφόροι. Ακόμα και αν υπολογίσει κανείς την αυξημένη αποχή, η διαφορά που θα προκύψει θα δείξει οτι συνολικά, λιγότεροι ψηφοφόροι επέλεξαν το κόμμα της κεντροαριστεράς σε σχέση με τις προηγούμενες ευρωεκλογές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.