E. Bενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν θα έχει την δικαιοδοσία να κάνει αλλαγές

E. Bενιζέλος: Η κυβέρνηση δεν θα έχει την δικαιοδοσία να κάνει αλλαγές

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει την τυπική αρμοδιότητα να προχωρήσει στο διορισμό νέας ηγεσίας στον Άρειο Πάγο από τη στιγμή που δεν αντιπροσωπεύει το εκλογικό σώμα και υπάρχει ανάγκη διάλυσης της Βουλής.

«Το υπουργικό συμβούλιο έχει την αρμοδιότητα του διορισμού ηγεσίας στις ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης ως εκφραστής της λαϊκής βούλησης και κυριαρχίας. Από τη στιγμή όμως που ο πρωθυπουργός έχει προαναγγείλει τη διεξαγωγή εκλογών, αναγνωρίζοντας τη δυσαρμονία μεταξύ κυβέρνησης και λαού, χάνει και τυπικά αυτή την αρμοδιότητα», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό skai.gr, ο κ. Βενιζέλος εξέφρασε την εκτίμηση ότι τυπικά το υπουργικό συμβούλιο, όταν δεν τίθεται θέμα εκλογών, αποκτά την αρμοδιότητα διορισμού ηγεσίας στις ανώτατες θέσεις της Δικαιοσύνης την 1η Ιουλίου.

Όπως πρόσθεσε, στη συγκεκριμένη περίπτωση στις 1 Ιουλίου η χώρα θα βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η Βουλή θα είναι κλειστή και το υπουργικό συμβούλιο έχει τη δυνατότητα μόνο της διαχείρισης θεμάτων και δεν μπορεί να λαμβάνει σημαντικές αποφάσεις.

Προεκλογική κόντρα Τζανακόπουλου – ΝΔ με φόντο την ηγεσία της Δικαιοσύνης

Υπενθυμίζεται ότι προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να μην επιλέξει τους αντιπροέδρους του Αρείου Πάγου απηύθυνε η ΝΔ το βράδυ της Τρίτης, με αφορμή την ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου για την ημερομηνία των πρόωρων εκλογών.

Προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης καταλόγισε από την πλευρά του στη Νέα Δημοκρατία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο κ. Τζανακόπουλος επανήλθε στο θέμα και το πρωί, στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση σκοπεύει να διορίσει τη νέα ηγεσία της Δικαιοσύνης, είπε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει κυβέρνηση που διατηρεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων της. Από εκεί και πέρα αυτές είναι αποφάσεις που θα πάρει το υπουργικό συμβούλιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.