ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποτάμι: Τα έξι «επιτεύγματα» Πολάκη στην Υγεία και η πραγματικότητα

Ποτάμι: Τα έξι «επιτεύγματα» Πολάκη στην Υγεία και η πραγματικότητα

Οι δηλώσεις του Παύλου Πολάκη για τη δικαιοσύνη είναι απαράδεκτες, σχολίασε ο γραμματέας κοινοβουλευτικού έργου του Ποταμιού, Παναγιώτης Καρκατσούλης.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι είναι η πολλοστή φορά που ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επιδεικνύει τέτοια συμπεριφορά απέναντι σε θεσμούς του κράτους δικαίου.

Επιπλέον, ο κ. Καρκατσούλης κατηγόρησε τον κ. Πολάκη ότι ψεύδεται και σε ότι αφορά τα θέματα υγείας που χειρίζεται. «Αν και ο καθένας γνωρίζει ότι το σύστημα υγείας καταρρέει, ο κ. Πολάκης παρουσιάζει τις “επιτυχίες του”», σχολίασε. Και παρέθεσε τα «επιτεύγματα» του αναπληρωτή υπουργού και την πραγματικότητα.

«Συγκεκριμένα λέει:

Ψέμα 1ο: Πρόσβαση 2,5 εκ ανασφάλιστων στη δημόσια υγεία

Πραγματικότητα: Οι ανασφάλιστοι θα έχουν το ίδιο δικαίωμα στη μιζέρια που έχουν και οι ασφαλισμένοι: Η φαρμακευτική δαπάνη είναι ήδη εκτός ελέγχου και οι ανασφάλιστοι πληρώνουν συμμετοχή 10 ή 25% κατά περίπτωση.

Ψέμα 2ο: Διαφανής διαχείριση της λίστας χειρουργείου για την έγκαιρη, ασφαλή και χωρίς συναλλαγή/φακελάκι εξυπηρέτηση ασθενών.

Πραγματικότητα: Δεν υπάρχει φακελάκι γιατί δεν υπάρχει σύστημα υγείας: Ο κόσμος πεθαίνει στα ράντζα και στους διαδρόμους και φέρνει τις γάζες απ’ το σπίτι. Πολύμηνη αναμονή για χειρουργεία. Θα έπρεπε να έχουμε 2000 κλίνες εντατικής θεραπείας, έχουμε 800, εκ των οποίων περίπου 200 κλίνες είναι κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού. Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει διατάξει κατεπείγουσα έρευνα για το ζήτημα.

Ψέμα 3ο: Κάλυψη 3.500 κενών θέσεων στα νοσοκομεία

Πραγματικότητα: Η κάλυψη 3500 κενών στα νοσοκομεία είναι στο στάδιο της εξαγγελίας. Οι θέσεις είναι εγκεκριμένες από το 2014 αλλά δεν έχουν προκηρυχθεί παρά μόνο 918. Οι θέσεις που είναι να προκηρυχθούν αλλά δεν χωρούν ρουσφέτι, καθυστερούν αδικαιολόγητα. Με το ρυθμό που γίνονται οι προσλήψεις και οι αποχωρήσεις στην υγεία, το 2020 το σύστημα θα έχει λιγότερους από όσους έχει σήμερα.

Ψέμα 4ο: Οριστικά έξω από το ΕΣΥ οι εργολάβοι της καθαριότητας

Πραγματικότητα: Έξω οι εργολάβοι, έξω κι η καθαριότητα από τα νοσοκομεία: οι συμβασιούχες καθαρίστριες είναι απλήρωτες εδώ και μήνες και προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Ψέμα 5ο: Τέλος στη σπατάλη, την κακοδιαχείριση, τα σκάνδαλα στις προμήθειες των νοσοκομείων

Πραγματικότητα: Πάντως με το άρθρο 3 του παράλληλου προγράμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε τη διάθεση κονδυλίων σε προνοιακά ιδρύματα (MKO κλπ) μόνο με απόφαση Υπουργού και με κριτήρια «πέραν της κείμενης νομοθεσίας».

Ψέμα 6ο: Κατάργηση του εισιτηρίου 5ευρώ στα νοσοκομεία

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πραγματικότητα: Η κατάργηση του πεντάευρου αποτελεί κλασσική ιδεοληπτική αστοχία. Στέρησε από τα νοσοκομεία ένα πολύτιμο έσοδο (19εκ.) χωρίς να προσφέρει τίποτα στους φτωχούς: έτσι κι αλλιώς εξαιρούνταν του μέτρου οι άποροι και οι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.