Θεοδωράκης: «Δεν συνυπογράφουμε το σύμφωνο ακυβερνησίας»

Θεοδωράκης: «Δεν συνυπογράφουμε το σύμφωνο ακυβερνησίας»

Το Ποτάμι δεν θα συνυπογράψει «το σύμφωνο ακυβερνησίας» που προτείνει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ξεκαθάρισε για τον εκλογικό νόμο ο επικεφαλής του κινήματος Σταύρος Θεοδωράκης και κάλεσε και το ΠΑΣΟΚ να μην στηρίξει την πρόταση της κυβέρνησης. Επίσης, κατέθεσε αναλυτικά την πρόταση του για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού μεταρρυθμιστικού φορέα.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, ο κ. Θεοδωράκης έκανε έκκληση στα άλλα κόμματα να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και ταυτόχρονα κάλεσε τη Ν.Δ. να αποδεχθεί την πρόταση του κινήματος για αναλογικό μπόνους αλλά και την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να μη στηρίξει την πρόταση Τσίπρα.

«Αν πάμε σε απλή αναλογική, όπως πήγαμε με το νόμο Τσοχατζόπουλου το 1989, ύστερα από λίγο θα πάμε σε σούπερ ενισχυμένη, λόγω της πολιτικής αστάθειας που θα έχει μεσολαβήσει» εκτίμησε.

Πολιτική πρόταση

Αναφέρθηκε αναλυτικά στην πρόταση του Ποταμιού για τη δημιουργία ενός νέους πολιτικου μεταρρυθμιστικού φορέα τονίζοντας ότι «δεν θέλουμε να μεταναστεύσουμε ούτε δεξιά – ούτε αριστερά».

Η προταση προβλέπει μεταξύ άλλων: 

  • Ανοιχτή εκλογή αρχηγού με κάλπες σε όλη την Ελλάδα στην οποία πρέπει να πάρουν μέρος τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι! Αυτό είναι το στοίχημά μας
  • Ο κάθε υποψήφιος να παρουσιάσει στους πολίτες τις θέσεις του για τις μεγάλες αλλαγές

Σε ό,τι αφορά τον αρχηγό που θα εκλεγεί ανέφερε ότι αυτός θα οδηγήσει άμεσα την προοδευτική παράταξη σε συνέδριο και ότι τα κόμματα που συμμετέχουν σε αυτή την διαδικασία θα συνεχίσουν να υπάρχουν τουλάχιστον μέχρι το τέλος της παρούσας Βουλής καθώς αυτά ψήφισε ο κόσμος και αυτά θα τον εκπροσωπούν.

«Και καθώς η νέα παράταξη αποκτά σάρκα και οστά οι κινήσεις, τα κόμματα, οι συλλογικότητες θα αποφασίσουν αν θα διαλυθούν ή αν διατηρήσουν τις ξεχωριστές τους δομές. Όμως το καινούργιο θα είναι καινούργιο. Δεν θα είναι συνασπισμός κομμάτων. Δεν θα είναι ομοσπονδία» σημείωσε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Έστειλε μήνυμα ότι δεν συζητάει τη συνένωση με το ΠΑΣΟΚ, ούτε την ένταξη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουμε πολλές διαφορές» τόνισε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.