Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Στ. Θεοδωράκης για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στο ΑΠΘ [φωτό]

Δείτε τι έγραψε στο Facebook ο Στ. Θεοδωράκης για την κατάσταση με τους πρόσφυγες στο ΑΠΘ [φωτό]

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης με αφορμή το κάμπινγκ που στήνεται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Με ανάρτησή του Facebook, ο κ. Θεοδωράκης ειρωνεύεται την κυβερνητική απάθεια, υποστηρίζοντας ότι οι κατασκηνωτές αντιμετωπίζονται όπως οι πρόσφυγες «επενδυτές». 

Αναλυτικά τα ο κείμενο του επικεφαλής του Ποταμιού έχει ως εξής:

«Νέες προοπτικές ανοίγονται για τα ελληνικά πανεπιστήμια.

Τα προαύλια τους, οι ταράτσες τους, τα αμφιθέατρα τους θα μετατραπούν σε χώρους κάμπινγκ και «ανοιχτά πεδία συγκρούσεων». Η ιδέα είναι βέβαια τωνΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ οι οποίοι σκοπίμως δεν βγαίνουν μπροστά να την υποστηρίξουν αλλά αφήνουν προς το παρόν την πρωτοβουλία σε ξένους «επενδυτές». Ήδη το πείραμα ξεκίνησε από το ΑΠΘ, το μεγαλύτερο πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας και τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν και άλλα ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το σχέδιο λοιπόν της κυβέρνησης είναι απλό. Όταν οι «επενδυτές» αγαπήσουν τους χώρους και δεν μπορούν να τους αποχωριστούν θα εμφανιστεί ο κ. Αλεξιάδης και θα τιμολογεί: σκηνή απλή 10? – αυτοκινούμενο τροχόσπιτο 13? – σταθερό τροχόσπιτο 18? – σκέτο sleeping bag 4?. Παράλληλα θα εμφανιστεί και ο κ. Τόσκας ο οποίος θα χρεώνει πλέον τις «εκπαιδευτικές» συγκρούσεις με την αστυνομία: πρωινές 70? η κλούβα, βραδινές 130? η κλούβα, σαββατοκύριακα (τον Ιούλιο και τον Αύγουστο) 320? η κλούβα. Ομάδα Δίας 75? η μοτοσικλέτα (και δυνατότητα προσφοράς στις τρεις μοτοσικλέτες η μια δώρο). Ο κ. Φίλης κρατάει αποστάσεις από την «κερδοσκοπική», όπως λέει, λογική των συναδέλφων του και προτείνει όλες οι υπηρεσίες να παρέχονται δωρεάν εκτός ίσως από ένα συμβολικό εισιτήριο 5? στην είσοδο των αμφιθεάτρων ως φόρο απέχθειας στην αριστεία καθώς ένα γεμάτο αμφιθέατρο δημιουργεί, έτσι κι αλλιώς, αρνητικούς συνειρμούς. 

Η τελική πινελιά στο σχέδιο θα μπει τις επόμενες ώρες προσωπικά από τον ίδιο τον κ.Τσίπρα.

ΥΓ: Υπάρχουν βέβαια και αρκετοί που υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο και ότι και στην περίπτωση του ΑΠΘ ισχύει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» αλλά σύμφωνα με διαρροές του Μαξίμου αυτά τα λένε μόνο όσοι δεν κατανοούν ότι οι «επενδύσεις» θέλουν αριστερή φαντασία και προσθέτουν δεικτικά “άλλωστε τον ίδιο πόλεμο δεχτήκαμε όταν προσκαλέσαμε πρόσφυγες και μετανάστες να καταθέσουν από 250.000? έκαστος για να ενταχθούν αυτομάτως στην κατηγορία επενδυτές”». 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.