«Τριγμοί» στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών για τον εκλογικό νόμο

«Τριγμοί» στο Ποτάμι του Στ. Θεοδωράκη μετά τις διαφοροποιήσεις βουλευτών για τον εκλογικό νόμο

Οι διαφοροποιήσεις βουλευτών του Ποταμιού, η μη συγκέντρωση των 200 ψήφων, όπως προβλέπει το σύνταγμα, του ακροτελεύτιου άρθρου για να ισχύσει από τις επόμενες εκλογές, η στήριξη της Ένωσης Κεντρώων σε όλα τα άρθρα και η υπερψήφιση από το ΚΚΕ όλων των άρθρων πλην αυτού που προβλέπει τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%, χαρακτήρισαν την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

Σημειώνεται ότι από την ψηφοφορία απουσίαζε η Χρυσή Αυγή.

Εικόνα σύγχυσης μετέδωσε το Ποτάμι, καθώς οι βουλευτές ψήφισαν κατά το δοκούν «παρών» ή «όχι» σε δύο κρίσιμα άρθρα του εκλογικού νόμου, παρά το γεγονός ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης τον καταψήφισε στο σύνολό του. Συγκεκριμένα, οι κ. Π. Αμυράς και Γ. Μαυρωτάς ψήφισαν «παρών» στην ψήφο στα 17 ενώ ο κ. Θεοδωράκης την είχε καταγγείλει ως άκρατο λαϊκισμό.

Ειδικότερα, από το Ποτάμι, Γιώργος Αμυράς, Γιώργος Μαυρωτάς και Αχμέτ Ιλχάν υπερψήφισαν το άρθρο 1, που δίνει δικαίωμα ψήφου στα 17 έτη. Ο Αχμέτ Ιλχάν δήλωσε «παρών» και στο άρθρο 3, για τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%.

Οι Γρηγόρης Ψαριανός, Σπύρος Λυκούδης και Σπύρος Δανέλης δήλωσαν «παρών» στο άρθρο 3 για τη διατήρηση του πλαφόν στο 3%.

Όλοι οι υπόλοιποι βουλευτές του Ποταμιού ψήφισαν «όχι» σε όλα τα άρθρα.

Από τους ανεξάρτητους βουλευτές: «Όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε ο Χάρης Θεοχάρης, «ναι» σε όλα ο Νίκος Νικολόπουλος.

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ψήφισε «όχι» σε όλα τα άρθρα, εκτός από το 1 (ψήφο στα 17).

Ο Στάθης Παναγούλης ψήφισε «ναι» για ψήφο στα 17 και «παρών» για την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.