ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Ποτάμι για ΕΝΦΙΑ: «Η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται στην επιβολή φόρων»

Ποτάμι για ΕΝΦΙΑ:  «Η δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης εξαντλείται στην επιβολή φόρων»

«Με την πάγια τακτική της κυβέρνησης, δηλαδή με μεταμεσονύχτια τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ του 2016, το υπουργείο Οικονομικών εξαίρεσε από τον συμπληρωματικό φόρο τα αγροτεμάχια», αναφέρει ανακοίνωση του Ποταμιού για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ.

«Η εξαίρεση δεν είναι αποτέλεσμα σχεδιασμού που ελαφρύνει τους φορολογούμενους. Πρόκειται για άλλη μία εκδοχή της προχειρότητας, της άγνοιας και του “μπακαλίστικου” υπολογισμού του οικονομικού επιτελείου των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Πρώτα νομοθετούν και μετά υπολογίζουν τα προσδοκώμενα έσοδα. Έπρεπε να φτάσουμε στο τέλος Ιουλίου και να δεήσει το οικονομικό επιτελείο να κάνει τις εντελώς απαραίτητες δοκιμές για τον υπολογισμό του τελικού ποσού που θα βεβαιωθεί με τον ΕΝΦΙΑ», προσθέτει το Ποτάμι.

Επίσης, στην ανακοίνωση του κόμματος τονίζεται: «Να ενημερώσουμε τους φωστήρες της εθνοσωτήριου ότι σε ένα αναπτυγμένο κράτος, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι εν λόγω δοκιμές πρέπει να προηγούνται της νομοθέτησης και της κατάθεσης του ετήσιου προϋπολογισμού και όχι το αντίθετο. Η εξαίρεση τελικά των αγροτεμαχίων, μόνο για φέτος (ο συμπληρωματικός φόρος στα αγροτεμάχια θα επανέλθει δριμύτερος το 2017), από τον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ δεν έγινε βέβαια λόγω της ευαισθησίας των κυβερνώντων αλλά προέβησαν σε άτακτη υποχώρηση, αφού διαπίστωσαν το πολιτικό κόστος από τη φοροκαταιγίδα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν φτάνει που η δημοσιονομική τους πολιτική εξαντλείται στην επιβολή φόρων για να συντηρούν το κομματικό τους κράτος, ανερυθρίαστα συνεχίζουν να εμπαίζουν και να ταλαιπωρούν τους πολίτες με τα “ράβε-ξήλωνε”,» καταλήγει η ανακοίνωση του Ποταμιού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.