ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Στ. Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα και να στείλει ένα αυστηρό ευρωπαϊκό μήνυμα στον Ρ.Τ. Ερντογάν» [φωτό]

Στ. Θεοδωράκης: «Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα και να στείλει ένα αυστηρό ευρωπαϊκό μήνυμα στον Ρ.Τ. Ερντογάν» [φωτό]

Να δράσει τώρα κάλεσε την κυβέρνηση ο Σταύρος Θεοδωράκης, με ενέργειες στο «μέτωπο» της προσφυγικής κρίσης, προκειμένου να μην δεχθούν τα νησιά το τελειωτικό χτύπημα.

«Λέσβος, Χίος, Σάμος, Λέρος, Κάλυμνος, Κως εκπέμπουν ξανά S.O.S. Κάθε μέρα νέοι πρόσφυγες και νέοι μετανάστες ”σπρώχνονται” από την Τουρκία προς τα νησιά μας», έγραψε στο Facebook ο επικεφαλής του Ποταμιού, τονίζοντας ότι η Ευρώπη πρέπει να στείλει ένα αυστηρό μήνυμα στον Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να σεβαστεί τη συμφωνία.

«Η κυβέρνηση πρέπει να δράσει άμεσα. Να συνεννοηθεί ΤΩΡΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους και κυρίως με τον Γιουνκέρ, που ήδη έχει δείξει ενδιαφέρον και να σταλεί ένα αυστηρό ευρωπαϊκό μήνυμα προς τον Ερντογάν: να τηρήσει την συμφωνία! Ειδάλλως οι γείτονες θα πληρώσουν βαρύ ”τίμημα” -ένα ”τίμημα” όμως τόσο μεγάλο, που θα τους κόψει την όρεξη για παιγνίδια με τις μεταναστευτικές ροές», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

Στην ανάρτησή του ακόμη κάλεσε την κυβέρνηση να αποφασίσει άμεσα τη μετακίνηση των προσφύγων από τα hotspots των νησιών, προς την ηπειρωτική Ελλάδα.  

«Παράλληλα η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει ΤΩΡΑ την μετακίνηση προσφύγων και μεταναστών από τα hot spots των νησιών στην ηπειρωτική χώρα. Είτε σε προαναχωρησιακά κέντρα, είτε σε δομές φιλοξενίας. Η κυβερνητική απραξία του ‘15 τραυμάτισε βαριά τα νησιά των συνόρων. Είδαν και έπαθαν οι τοπικές αρχές και οι κάτοικοι να «συμμαζέψουν» τα νησιά τους και να υποδεχθούν τους τουρίστες. Τους πραγματικούς ”επενδυτές” τους. Την μοναδική – στις περισσότερες περιπτώσεις – πηγή εισοδήματός τους. Η κυβερνητική ολιγωρία και αυτόν τον Αύγουστο θα δώσει στα νησιά το τελειωτικό χτύπημα. Ας κινηθούν λοιπόν, ΤΩΡΑ», έγραψε ο κ. Θεοδωράκης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.