ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Θεοδωράκης: «Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια;»

Θεοδωράκης: «Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια;»

Ένα κρίσιμο ερώτημα αφήνει να πλανάται ο επικεφαλής του Ποταμιού σε σημερινή του ανάρτηση στα social media, μέσω της οποίας παραθέτει ανήσυχες σκέψεις για το πολιτικό σκηνικό της χώρας. 

Αφήνει αιχμές για τη ΝΔ και μιλά για «μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων», ενώ διερωτάται: «Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια;»

Διαβάστε την ανακοίνωσή του : 

Και να που ξαφνικά πολλά στελέχη της ΝΔ συμφωνούν ξανά με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Θα ακούσατε τη θεωρία τους: “Τα μνημόνια δεν ήρθαν γιατί είχαμε ένα κομματικό σπάταλο κράτος, διεφθαρμένο και άδικο… Τα μνημόνια ήρθαν επειδή παρουσιάσαμε διογκωμένο το έλλειμμα του 2009! Αν το έλλειμμα το παρουσιάζαμε μικρό, δεν θα είχαμε ανάγκη από μνημόνια και θα συνεχίζαμε να τρώμε μέχρι και σήμερα με χρυσά κουτάλια. Και γιατί διογκώθηκε το έλλειμμα; Μα ήταν σχέδιο των ξένων. Για να θέσουν τη χώρα σε καθεστώς επιτροπείας και να την αγοράσουν φτηνά”.Αυτές τις καφενειακές θεωρίες συνωμοσίας που έλεγε ο ΣΥΡΙΖΑ για να γίνει κυβέρνηση, επαναλαμβάνουν αυτές τις μέρες αρκετά στελέχη της ΝΔ (μαζί βέβαια με τους ΣΥΡΙΖΟΑΝΕΛΗΤΕΣ). Αφορμή, η παραπομπή και πάλι, του πρώην προέδρου της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής Ανδρέα Γεωργίου για το αδίκημα της ψευδούς βεβαίωσης ελλείμματος. Το πώς μπορεί ένας δικαστής να κρίνει ”ποιο είναι το αληθινό έλλειμμα” – κόντρα στις ελληνικές και ευρωπαϊκές στατιστικές αρχές και την ελληνική Βουλή – περιμένουμε να το … ζήσουμε.Όμως μέχρι τότε οι πολιτικοί ηγέτες – και δη αυτοί που θέλουν να εκφράσουν το χώρο της προοδευτικής λογικής – πρέπει να πάρουν θέση. Το ερώτημα είναι απλό: Τα μνημόνια έφεραν την κρίση ή η κρίση έφερε τα μνημόνια; Αν οι πολιτικοί που κυβέρνησαν συνεχίσουν να αρνούνται τις ευθύνες τους… αν συνεχίσουμε να μη βλέπουμε τις αίτιες που μας έφεραν μέχρι εδώ, δε θα καταφέρουμε ποτέ να ξεφύγουμε από την κρίση. Θα καταλήξουμε σαν εκείνους τους μεθύστακες των χωριών που όλη μέρα αραδιάζουν παραμύθια για μεγάλες ζωές που κάποιοι τους τις ψαλίδισαν γιατί ζήλεψαν την ομορφιά τους. Μεθύστακες των κόκκινων καφενείων, των μπλε, των πράσινων; Τι σημασία έχει; Το ψέμα είναι ίδιο.

Μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του Σταύρου Θεοδωράκη στο Facebook.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.