ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποτάμι: «Θεατρικές οι παραινέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ»

Ποτάμι: «Θεατρικές οι παραινέσεις του τουρκικού ΥΠΕΞ»

Την αντίδραση του Ποταμιού προκάλεσε η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, έπειτα τη δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου, με την οποία καλούσε την Αγκυρα να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων.

Αναλυτικά το σχόλιο του κόμματος του Στ. Θεοδωράκη:

«Ας αφήσουν τις θεατρικές παραινέσεις για αμαθείς και ανιστόρητους.

Όταν, ανάμεσα στους αιώνες, η ιστορία κάποιων είναι βαριά στιγματισμένη με τις κηλίδες σφαγών και εξανδραποδισμών μειονοτήτων, όταν η ιστορία αναφέρει πως πριν ένα αιώνα ξεκληρίστηκαν εκατομμύρια Αρμενίων και Ποντίων, καλύτερη επιλογή είναι η σιγή.

Ας θυμίσουμε στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι η Ελλάδα ουδέποτε έστειλε τους πολίτες της σε Τάγματα Εργασίας (Amele Taburu), ουδέποτε εξέδωσε Μυστικά Διατάγματα (Kararname), ουδέποτε προέβη σε πογκρόμ των ίδιων της των πολιτών διαφορετικού θρησκεύματος, ουδέποτε επέβαλε στους μειονοτικούς πολίτες της την αποκλειστική δημόσια χρήση της Ελληνικής γλώσσας (vatandaş türkçe konuş) και ουδέποτε προέβη σε μαζικές απελάσεις όσων αλλόθρησκων νόμιμα ζούσαν στο έδαφός της.

Το Ποτάμι συνιστά στο Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών να αποφεύγει τις θεατρικές παραινέσεις που μόνο αμαθείς και ανιστόρητους μπορούν να συγκινήσουν. Και, πέρα από την δυτικοφανή συμπεριφορά, να υιοθετήσει και πραγματική δυτική και δημοκρατική νοοτροπία. 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Για να συμβάλει, χωρίς απειλές πολέμου, στο πνεύμα της φιλίας και των σχέσεων καλής γειτονίας και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.