ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ποτάμι: Ζητά λύση για τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών

Ποτάμι: Ζητά λύση για τα παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών

Ερώτηση στη Βουλή για τον αποκλεισμό άνω των 36.000 παιδιών από την πρόσβαση σε παιδικούς σταθμούς μέσω του Προγράμματος «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κατέθεσε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Ποταμιού με επικεφαλής τον Σταύρο Θεοδωράκη.

Όπως υπογραμμίζει το Ποτάμι, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες ωφελουμένων του προγράμματος, πάνω από το 30% των παιδιών που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος θα μείνει τελικά εκτός παιδικών σταθμών. Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείτο το κόμμα στην ανακοίνωσή του, 36.769 παιδιά σε σύνολο 121.569 παιδιών με έγκυρες αιτήσεις έμειναν εκτός του προγράμματος, δηλαδή ποσοστό 30,2%. Αντιθέτως, υπενθυμίζει το Ποτάμι, τις προηγούμενες χρονιές το ποσοστό αποκλεισμού ήταν σημαντικά χαμηλότερο: 24,2% το 2015, 17,7% το 2014 και 16,4% το 2013.

Ο κ. Θεοδωράκης και οι βουλευτές του Ποταμιού επισημαίνουν ότι «η αύξηση του διαθέσιμου προϋπολογισμού δεν είναι ανάλογη της αύξησης του αριθμού των οικογενειών που υποβάλουν αίτηση στο πρόγραμμα, δεδομένης της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας αλλά και της φοροεπιδρομής της κυβέρνησης στα εισοδήματα των νοικοκυριών».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Ποτάμι ερωτά εάν θα υπάρξει αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος, ώστε να διασφαλιστεί η κάλυψη όλων των οικογενειών και παιδιών που πληρούν τα σχετικά κριτήρια και αν έχουν γίνει ενέργειες για την εξασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησης. Επιπλέον, ζητεί να διευκρινιστεί «με ποιον τρόπο θα αποφευχθούν οι μεγάλες καθυστερήσεις στην πληρωμή των παιδικών σταθμών που παρατηρήθηκαν την προηγούμενη περίοδο» καθώς και αν θα δοθεί παράταση στις εγγραφές, δεδομένου ότι ήδη έχουν αναφερθεί από αρκετούς γονείς σημαντικές δυσκολίες στην ενεργοποίηση του «voucher».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.