Στ. Θεοδωράκης: «Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μπάζει από παντού»

Στ. Θεοδωράκης: «Η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες μπάζει από παντού»

Ως το απόλυτο λάθος χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης την αδειοδότηση μόνο τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών μιλώντας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, λέγοντας ότι οι τέσσερις άδειες είναι λάθος για όλους τους πιθανούς λόγους καθώς θα φέρουν λιγότερα χρήματα στο ταμείο του δημοσίου, λιγότερο ανταγωνισμό και χειρότερο τηλεοπτικό πρόγραμμα.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε ότι η κυβέρνηση κάνει λάθος και αντί να το διορθώσει χτίζει πάνω σε αυτό λέγοντας μάλιστα ότι αυτό αποτελεί προσφιλή τακτική του κ. Τσίπρα, όπως αυτός έχει αποδείξει με τη διαπραγμάτευση και το δημοψήφισμα. «Αυτή είναι μια καταστροφική συνταγή για έναν ηγέτη. Χτίζει πάνω στην άμμο και σιγά-σιγά θα δει, κάποια στιγμή, όλο το οικοδόμημα να καταρρέει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επανέλαβε τις προτάσεις του Κινήματος για τα κριτήρια που θα έπρεπε να πληροί η διαδικασία αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών και ζήτησε μεγαλύτερη διαφάνεια και απεξάρτηση της τηλεόρασης από τους πολιτικούς. Στη συνέχεια ανέφερε ότι μόνο με πολύ αυστηρούς και καθαρούς κανόνες μπορεί να σπάσει το τρίγωνο της διαπλοκής και τόνισε ότι όσοι έχουν κύρια δραστηριότητα τα δημόσια έργα και τις προμήθειες του δημοσίου δεν πρέπει να κατέχουν τηλεοπτικό σταθμό.

Μιλώντας για τη συγκεκριμένη διαδικασία που επέλεξαν οι ΣΥΡΙΖ-ΑΝΕΛ ανέφερε ότι είναι πρωτάκουστη και με μοναδικό σκοπό να την διηγούνται οι ΣΥΡΙΖΑίοι στους ψηφοφόρους του, τονίζοντας δε ότι είναι ένα γελοίο αφήγημα.

Ερωτώμενος για το ποια είναι λύση απάντησε ότι πρέπει να ανοίξουμε το διαγωνισμό, να δώσουμε παραπάνω άδειες και τα κανάλια καταβάλουν στο δημόσιο, εκτός από το αντίτιμο της άδειας, και το 1% των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων τους, χρήματα που θα πηγαίνουν κατά προτεραιότητα σε δαπάνες για την παιδεία.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού στάθηκε ιδιαίτερα και στα ποιοτικά κριτήρια λέγοντας: «Σε όλες τις χώρες υπάρχουν ποιοτικά κριτήρια, και όχι μόνο οι βαλίτσες με τα χρήματα, Τα κριτήρια αυτά ελέγχονται από ένα δυνατό ΕΣΡ». Στη συνέχεια αναρωτήθηκε «Αν το ζήτημα είναι μόνο τα λεφτά γιατί δεν δίνουν δέκα άδειες;», και κατέληξε λέγοντας ότι «Η διαδικασία μπάζει από παντού».

Τέλος, ερωτώμενος για την επόμενη μέρα ανέφερε: «Τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς τους απασχολεί πολύ το θέμα με τις τέσσερις άδειες καθώς δημιουργείται καρτέλ στην ενημέρωση. Πιστεύω θα υπάρξει ισχυρή αντίδραση από την πλευρά τους».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.