Ποτάμι: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για ΔΕΘ, τηλεοπτικό τοπίο και Κεντροαριστερά

Ποτάμι: Συνεδρίαση της Κ.Ο. για ΔΕΘ, τηλεοπτικό τοπίο και Κεντροαριστερά

Συνεδρίασαν το μεσημέρι στη Βουλή, υπό τον Σταύρο Θεοδωράκη, η κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού, με τα στελέχη του κόμματος που απαρτίζουν την Επιτροπή Πολιτικού Σχεδιασμού.

Ήταν η πρώτη εφ’ όλης της ύλης συνεδρίαση, μετά τις διακοπές, των στελεχών του Ποταμιού και αφορούσε το νέο τηλεοπτικό τοπίο που διαμορφώνεται μετά την διαδικασία αδειοδότησης, την κυβερνητική πολιτική και τη στάση του Ποταμιού ενόψει της ΔΕΘ, καθώς και τις ζυμώσεις για τη συνεργασία στο χώρο της Κεντροαριστεράς.

Όπως έγινε γνωστό από πηγές του Ποταμιού -καθώς δεν έγιναν δηλώσεις- στη συνεδρίαση εκτιμήθηκε ότι η κυβέρνηση με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες «πηγαίνει από τη παλιά διαπλοκή σε νέα, ευνοϊκά διακειμένη απέναντί της» όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ενώ δόθηκε η κατεύθυνση, οι παρεμβάσεις των βουλευτών να αναδείξουν τη συγκεκριμένη διάσταση.

Επίσης, επιβεβαιώθηκε η διαφωνία με τον τρόπο και τους χειρισμούς που ακολουθεί η κυβέρνηση και τονίστηκε ότι χρειάζεται πλήρης διαφάνεια και συνταγματική νομιμότητα. «Οι άδειες θα πρέπει να ήταν πάνω από τέσσερις, ώστε να μην μπορεί να δημιουργηθούν ολιγοπώλια» ανέφερε ηγετικό στέλεχος του Ποταμιού.

Στο ζήτημα της συνεργασίας στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές του Ποταμιού, το στοίχημα είναι να κινητοποιηθούν ευρύτερες δυνάμεις και το εγχείρημα να μην περιοριστεί μόνο στη συνεργασία Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Ποταμιού.

Κατά τις εκτιμήσεις ηγετικών στελεχών του Ποταμιού, χρειάζεται χρόνος και ήδη ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει σειρά επαφών με στελέχη και προσωπικότητες του χώρου.

Μέσα στο Σεπτέμβριο τοποθετείται και η συνάντηση του επικεφαλής το Ποταμιού με τη Φώφη Γεννηματά, που εκκρεμεί εδώ και καιρό. Στο Ποτάμι επιθυμούν να έχει επέλθει συμφωνία στο πλαίσιο και τις διαδικασίες και η συγκεκριμένη συνάντηση να την επισφραγίσει.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, έγινε συζήτηση για τις προτάσεις που θα διατυπώσει ο Σταύρος Θεοδωράκης στη επίσκεψή του στη ΔΕΘ στις 14 Σεπτεμβρίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.