ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

Η άλλη όψη του Στ.Θεοδωράκη σε μια συνέντευξη-έκπληξη (φωτό)

Η άλλη όψη του Στ.Θεοδωράκη σε μια συνέντευξη-έκπληξη (φωτό)

Για την πολιτική, την τηλεόραση, το «Αλάτσι» και τον υγιεινό τρόπο ζωής που ακολουθεί μίλησε σε συνέντευξή του ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού συναντήθηκε με τη Σάσα Σταμάτη και θυμήθηκε τα πρώτα του βήματα ως δημοσιογράφος και το πώς βρέθηκε στην τηλεόραση.

«Στην τηλεόραση πήγα μετά από 15 χρόνια σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Πρώτη – Μεσημβρινή – Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία … Και μαζί ραδιόφωνα. Κανάλι 15 – 902 αριστερά στα FM – ΣΚΑΪ. Όλος ο κύκλος», λέει στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

«Εχετε δουλέψει και στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΚΚΕ; Τον 902 αριστερά στα FM;», ρωτά η δημοσιογράφος, με τον κ. Θεοδωράκη να απαντά: «Ναι. Χωρίς να είμαι κομμουνιστής. Ήταν η εποχή που το ΚΚΕ επιχειρούσε ανοίγματα σε ένα ευρύτερο χώρο. Και μαζί με τον Καφετζόπουλο κάναμε μια τολμηρή εκπομπή. ”Στην ουρά του γαϊδάρου”, την λέγαμε».

«Οι περισσότεροι της γενιάς μου είχαν κάποια ευκαιρία στην τηλεόραση. Γιατί από την μια μέρα στην άλλη παρουσιάστηκαν και τρία και πέντε και επτά κανάλια», δηλώνει για το πώς βρέθηκε στην τηλεόραση.

Αν έβγαλε χρήματα από αυτή; «Αρκετά αλλά δεν μας τα χάριζαν. Οι Πρωταγωνιστές ήταν η δημοφιλέστερη εκπομπή στο νεανικό και στο γυναικείο κοινό και είχε τα περισσότερα διαφημιστικά έσοδα στην βραδινή ζώνη. Έτσι μπορούσα και διεκδικούσα λεφτά για μένα και για τους συνεργάτες μου και βέβαια και για την παραγωγή της εκπομπής, για να μπορούμε κάθε χρόνο να είμαστε και καλύτεροι».

Αναφερόμενος στο εστιατόριο «Αλάτσι», ο Σταύρος Θεοδωράκης θυμάται πως προέκυψε από μία υπόσχεση που έδωσε σε φίλους πως θα ανοίξει ένα αληθινό κρητικό μαγαζί, όπως και έγινε.

«Πάντα στήναμε μεγάλα τραπέζια με φίλους. Μια χρονιά στα γενέθλια μου τους πήγα σε ένα κρητικό εστιατόριο. Αυτοί εντυπωσιάστηκαν αλλά εγώ ήξερα ότι για τα κρητικά δεδομένα ήταν χάλια. Εκεί τους υποσχέθηκα να ανοίξω ένα αληθινό κρητικό μαγαζί για να καταλάβουν πως τρώμε στο νησί. Τα υπόλοιπα τα ξέρετε. Κάθε εβδομάδα ερχόταν από τα Χανιά ένα φορτηγό γεμάτο προϊόντα. Από κατσίκια έως σταμναγκάθι», δηλώνει.

«Λεφτά δεν βγάλαμε αλλά περάσαμε πολύ καλά. Για να βγάλεις «πολλά λεφτά», όπως λέτε, πρέπει να κλέβεις τον πελάτη ή τον εργαζόμενο ή το κράτος. Εμείς δεν κλέβαμε κανέναν. Είχαμε 25 παιδιά στο ΙΚΑ. Σκεφθείτε ότι στα δέκα χρόνια που είχαμε το Αλάτσι δεν είχαμε καμία παράβαση από εφορία, ΙΚΑ, υγειονομικό. Και υπήρξε και μήνας που ερχόταν 2 φορές το ΣΔΟΕ, γιατί πολλοί ήταν αυτοί που σκεφτόντουσαν «πάμε στο μαγαζί του Θεοδωράκη να βρούμε μια παράβαση, να γίνει μεγάλο θέμα», απαντά για το εάν έβγαλε χρήματα από το εστιατόριο.

Τα μυστικά για τέλεια χωριάτικη

Ο Σταύρος Θεοδωράκης θεωρείται από τους «φίλους» τους «μάστορας» της σαλάτας, με τον ίδιο να μοιράζεται τα μυστικά του για νόστιμη χωριάτικη.

«Αλλά η χωριάτικη γίνεται ποιο νόστιμη αν βάλεις και λίγο ξύδι και λίγο λεμόνι. Και τα πράσινα της σαλάτας – από τις πιπεριές μέχρι τον βασιλικό και την γλιστρίδα – καλό είναι να τα σπας με τα χέρια για να έρθουν πιο κοντά στην υφή της ντομάτας».

Ο «γάμος» με το ΠΑΣΟΚ

Ο επικεφαλής του Ποταμιού δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την πολιτική, υπογραμμίζοντας πως «ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξαπατήσει τους Ελληνες», ενώ αναφέρθηκε και στις φήμες συμπόρευσης Ποταμιού-ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό δεν είναι αρκετό. Εμείς θέλουμε να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια όλοι αυτοί που έχουν απομακρυνθεί από την πολιτική. Οι νέοι μας που απέχουν. Οι πολίτες που δυσανασχετούν με τους κομματικούς μηχανισμούς εξουσίας. Μερικοί βολεύονται με το άθροισμα ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ. Εμείς όχι. Το θέμα εν ολίγοις είναι να σηκώσουμε τον κόσμο από το καναπέ του. Γιαυτό προσπαθεί το Ποτάμι και οι σύμμαχοι του. Μεθοδικά, ψύχραιμα και χωρίς επικοινωνιακές παράτες», δήλωσε.

Ερωτηθείς για το πρόβλημα της δυσλεξίας και αν αυτό τον πείσμωσε να γίνει καλύτερος, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως «ο καθένας αναπτύσσει μια ικανότητα για να καλύψει μια ανικανότητα. Εγώ ανέπτυξα την παρατηρητικότητα».

Ο υγιεινός τρόπος ζωής, τα βότανα και τα… μολύβια

«Πριν γίνω πολιτικός ήμουν προπαγανδιστής της μεσογειακής διατροφής. Δεν θα αλλάξω τώρα επειδή η πολιτική έχει πολλά τραπεζώματα και ξενύχτια», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στη συνέχεια για το πώς προέκυψαν τα βότανα, που επιλέγει.

«Μα έχω γεννηθεί σε μια πλαγιά της Κρήτης. Αν είχα γεννηθεί στην Βραζιλία ίσως να ήθελα πολλές ποικιλίες καφέ. Τώρα θέλω μαλοτίρα, φασκομηλιά, και έρωντα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σχετικά για το εάν μαζεύει ακόμα μολύβια, δήλωσε: «Μολύβια και τετράδια. Έχω τρομοκρατηθεί ότι με την ανάπτυξη της τεχνολογίας σε λίγο δεν θα βρίσκεις χαρτί και μολύβι και προσπαθώ να τα διασώσω».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.