ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Ποτάμι: «Η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων»

Ποτάμι: «Η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων»

«Οι δημόσιες υποδείξεις της κυβερνητικής εκπροσώπου στους τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο κάλυψης μιας είδησης αποτελεί μνημείο αυταρχικής νοοτροπίας», υπογραμμίζει με ανακοίνωσή του το Ποτάμι, έπειτα από τις χθεσινές και σημερινές προκλητικές δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου,Όλγας Γεροβασίλης για την κάλυψη της φιέστας για την ευρωμεσογειακή σύνοδο στο Ζάππειο.

Όπως επισημαίνει το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη,«τα κυβερνητικά στελέχη είναι τόσο εμποτισμένα με αυτή τη νοοτροπία ώστε δεν τους περνάει καν από το μυαλό ότι έτσι παραβιάζουν κάθε αρχή ελευθεροτυπίας, ότι η ιεράρχηση των θεμάτων είναι υπόθεση των δημοσιογράφων και οι επιλογές τους κρίνονται και αξιολογούνται καθημερινά από τους πολίτες». 

Σύμφωνα με το Ποτάμι, το επόμενο βήμα «θα είναι η ίδρυση Υπουργείου Αλήθειας και η παρουσία κυβερνητικού κομισάριου στις συσκέψεις που θα ορίζει τη σειρά και τον τρόπο παρουσίασης των θεμάτων».

Υπενθυμίζεται ότι, σε νέα δήλωσή της το πρωί του Σαββάτου, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπερασπίζεται την προηγούμενη δήλωσή της με την οποία έβαλε στο στόχαστρο τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς για τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν την Σύνοδο του Νότου, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο.

Κατά την κυρία Γεροβασίλη είναι «δικαίωμα και υποχρέωση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία» να επισημαίνει στα κανάλια πώς θα ενημερώνουν τους πολίτες «ειδικά όταν θεωρεί ότι η πρακτική αυτή υποκρύπτει σκοπιμότητα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.