Στ. Θεοδωράκης:«Η Κυβέρνηση φέρνει τελευταία στιγμή όλες μαζί τις διατάξεις μήπως πάρει το «ΟΚ» από τους Ευρωπαίους»

Στ. Θεοδωράκης:«Η Κυβέρνηση φέρνει τελευταία στιγμή όλες μαζί τις διατάξεις μήπως πάρει το «ΟΚ» από τους Ευρωπαίους»

«Ελπίζω την επόμενη Παρασκευή ο πρωθυπουργός να είναι στη Βουλή και να συζητήσουμε διεξοδικά για τα νέα προβλήματα που έχουν ανακύψει στην Ενημέρωση, για τα προβλήματα που έχουν σχέση με την πληροφόρηση, για τα προβλήματα που έχουν σχέση με την καινούργια διαφθορά που στήνεται στο χώρο των τηλεοπτικών Μέσων», δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης από τα Γιάννενα, υπενθυμίζοντας ότι έχει απευθύνει Επίκαιρη Ερώτηση στον κ. Τσίπρα για το σκηνικό παρακμής και διαπλοκής στο τηλεοπτικό τοπίο. «Δυστυχώς για τη χώρα περνάμε από διαπλοκή σε διαπλοκή», τόνισε στη συνέχεια.

Αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τα προαπαιτούμενα και αν το Ποτάμι θα τα υπερψηφίσει είπε ότι «για άλλη μια φορά η κυβέρνηση καθυστερεί ανεπίτρεπτα. Τα ζητήματα αυτά έπρεπε να είχαν λυθεί. Και τώρα τελευταία στιγμή φέρνει όλες μαζί τις διατάξεις, μήπως μπορέσει και πάρει το “οκ” από τους Ευρωπαίους». Όπως τόνισε «έχουμε καθυστερήσει πολύ και σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να υποσχεθούμε ότι θα βοηθήσουμε την κυβέρνηση γιατί της είχαμε επισημάνει, εδώ και καιρό ότι έπρεπε να κάνει κάποιες κινήσεις και δεν τις έκανε».

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων των ΜΜΕ των Ιωαννίνων, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφερόμενος στην πορεία του κινήματος είπε ότι«το Ποτάμι συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε για την ανανέωση του πολιτικού συστήματος. Για να βάλει και λίγη λογική στον παράλογο πολιτικό κόσμο μας». Όπως είπε «δεν είναι εύκολος ο δρόμος, σε μια περίοδο μάλιστα μεγάλου λαϊκισμού, σε μια περίοδο που ξεχωρίζουν οι δημαγωγοί». Πρόσθεσε ότι: «Εμείς θα συνεχίσουμε και πιστεύω ότι θα υπάρξουν κεντρώες δυνάμεις οι οποίες θα συνεργαστούν μαζί μας. Για να μπορέσουμε να επιβάλουμε κάποιες καινούργιες ιδέες στην πολιτική, με κυρίαρχη ιδέα να είναι ότι ο χώρος στην πολιτική πρέπει να αδειάσει υπέρ της δημιουργικής κοινωνίας και όχι υπέρ των παρασιτικών συστημάτων που λειτουργούν, είτε στο κράτος, είτε στην ιδιωτική οικονομία».

Ερωτώμενος για το θέμα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων και των μεταναστών, με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν από συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε: «Έχουμε μια υποχρέωση. Να προσφέρουμε στα παιδιά των προσφύγων και των μεταναστών Παιδεία. Να τα αγκαλιάσουμε σαν δικά μας παιδιά. Γιατί πολλά από αυτά τα παιδιά θα γίνουν και δικά μας παιδιά. Και μην ακούτε τα ψέματα, ότι αύριο μεθαύριο αυτά τα παιδιά θα φύγουν από εδώ». Επανέλαβε δε την πρόταση του Ποταμιού ότι: «Τα παιδιά που έχουν μια εμπειρία από σχολική εκπαίδευση και ξέρουν τι σημαίνει μάθημα μπορούν να πάνε στο πλησιέστερο σχολείο που διαμένουν. Τα παιδιά που δεν έχουν καθόλου εμπειρία από σχολική εκπαίδευση, θα πρέπει να την αποκτήσουν μέσα στις δομές που ζουν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, για να μην έχουμε διαρροές. Δηλαδή να πηγαίνουν δάσκαλοι ειδικά εκπαιδευμένοι, για να αγαπήσουν τα παιδιά τη μόρφωση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.