Κόντρα Παρασκευόπουλου-Ποταμιού για την υπόθεση Ντογιάκου

Κόντρα Παρασκευόπουλου-Ποταμιού για την υπόθεση Ντογιάκου

Κόντρα μέσω ανακοινώσεων ξέσπασε μεταξύ του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Νίκου Παρασκευόπουλου και του Ποταμιού, μετά την απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ο Ισίδωρος Ντογιάκος υποχρεούται να αποχωρήσει από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών.

Με αφορμή την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημείωνε πως «τελικά η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου και ο Υπουργός Δικαιοσύνης, πέτυχαν αυτό που επεδίωκαν: την έκπτωση του Ισίδωρου Ντογιάκου από τη θέση του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών. Αγνόησαν έτσι πλήρως την γνώμη των συναδέλφων του εισαγγελέων που προ ημερών τον ανέδειξαν σε αυτό το αξίωμα μετά από άδεια που είχε δώσει στον κ.Ντογιάκο ο Άρειος Πάγος για να κατέλθει στις εκλογές.

Η ενέργεια αυτή έρχεται να προστεθεί σε σειρά κρουσμάτων, με τελευταίο όσα συνέβησαν στο ΣτΕ, που δείχνουν ότι δημιουργείται μια άκρως προβληματική κατάσταση στο χώρο της Δικαιοσύνης με ευθύνη της ηγεσίας της και της κυβέρνησης. Οι καθεστωτικές αντιλήψεις των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που εκδηλώνονται όλο και συχνότερα, υπονομεύουν ένα από τους βασικούς πυλώνες της δημοκρατίας».

Η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου ήρθε επίσης με ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε: «Το ‘Ποτάμι’ επιμένει να ‘χρεώνει’ στον Υπουργό Δικαιοσύνης και στην Πρόεδρο του Αρείου Πάγου μια πειθαρχική απόφαση που λήφθηκε από το αρμόδιο ανώτατο πειθαρχικό συμβούλιο το οποίο απαρτίζεται από δικαστές οριζόμενους με κλήρωση. Πρόκειται για ανακοίνωση-δείγμα αθεράπευτης υποτίμησης των αρμόδιων οργάνων της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Τα δικαστικά όργανα, άλλωστε, δεν λειτουργούν με επιδιώξεις αλλά εφαρμόζοντας κανόνες».

Το Ποτάμι ανταπάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης, για τα όσα υποστήριξε νωρίτερα για την υπόθεση του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου.

«Ο κ. Παρασκευόπουλος ξεχνά στην ανακοίνωσή του ότι ο ίδιος προσωπικά άσκησε την πειθαρχική δίωξη, παρ’ όλη την αντίθετη άποψη των θεσμικών οργάνων της Δικαιοσύνης (προϊσταμένου επιθεωρήσεως και αρμοδίου επιθεωρητή) και ο ίδιος άσκησε προσωπικά έφεση κατά της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου που με συντριπτική πλειοψηφία είχε επιβάλει ποινή επίπληξης – που όμως δεν ήταν αρκετή για την απομάκρυνση του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών» αναφέρει στη δήλωσή του το Ποτάμι και συμπληρώνει:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Παρ’ όλες τις ανακοινώσεις του, ο ρόλος του σε αυτή την υπόθεση είναι συγκεκριμένος και γνωστός στο Πανελλήνιο».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.