Στ. Θεοδωράκης: «Η Κυβέρνηση κάνει αλλαγές που μας γυρνούν στο παρελθόν»

Στ. Θεοδωράκης: «Η Κυβέρνηση κάνει αλλαγές που μας γυρνούν στο παρελθόν»

Σε συνέντευξή του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζει ότι η κυβέρνηση κάνει δύο ειδών αλλαγές. «Αυτές που έχει υπογράψει στο μνημόνιο, αλλαγές που τις κάνει αργά, τσαπατσούλικα και τις περισσότερες φορές με λάθος ανθρώπους και κάνει, με γρήγορους ρυθμούς, αλλαγές που μας γυρνούν στο παρελθόν. Η προσπάθειά της να δημιουργήσει δικούς της δικαστές, δικά της τηλεοπτικά κανάλια, δικούς της αξιωματικούς, δικούς της προϊσταμένους στο δημόσιο, είναι άλματα προς τα πίσω», είπε.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στα όσα έχουν κάνει στο χρόνο διακυβέρνησης τους οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τόνισε: «Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχουν άλλες προτεραιότητες, δίνουν μάχες για να προασπίσουν το κομματικό τους κράτος και όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε, για ακόμη μια φορά, στο θεσμικό ατόπημα της συνάντησης του Πρωθυπουργού με τον υπουργό Άμυνας στο πλευρό του με την ηγεσία της Εκκλησίας λέγοντας:

«Η εικόνα του κ. Τσίπρα έχοντας εξ αριστερών τον υπουργό Αμύνης -επαναλαμβάνω τον υπουργό Αμύνης – να συζητούν με τους εκπροσώπους της Εκκλησίας και να αποφασίζουν για την ύλη που θα διδάσκονται τα παιδιά μας, είναι ντροπή για τη Δημοκρατία μας. Αναρωτιέμαι πώς το ανέχονται κάποιοι αριστεροί που έχουν δώσει αγώνες για την ανεξιθρησκία και, μέχρι χθες, θεωρούσαν αδιανόητη την εμπλοκή ενός υπουργού Αμύνης στην εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν μπορούν να παζαρεύονται όλα ένα βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου. Και μάλιστα με διαιτητή – πως αλλιώς να τον πω; – τον ακροδεξιό υπουργό Αμύνης! Έλεος. Τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως γιατί δεν τον φώναξαν;».

Σχετικά με τα όσα ανεπίτρεπτα συμβαίνουν στο χώρο της Δικαιοσύνης με τις συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ανέφερε: «Η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η κυβέρνηση της ελπίδας όπως αυτοαποκαλείται, έκανε μεταγραφή από το παλιό καθεστώς έναν πρώην διοικητή της ΕΥΠ, έναν σκληρό δεξιό, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε και δικαστής. Ήταν μια πράξη που σηματοδοτούσε την απόφαση της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει όλες τις μεθόδους ώστε να υποτάξει τους αληθινούς δικαστές».

Σε ό,τι αφορά τα κόκκινα δάνεια ο Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε την πρόταση του Ποταμιού τονίζοντας ότι οι δανειολήπτες ή οι εγγυητές των δανείων, θα πρέπει να μπορούν να υποβάλλουν οι ίδιοι πριν από την απόφαση πώλησης των δανείων τους μια πρόταση εξαγοράς στην τράπεζα. «Γιατί δηλαδή ένα fund να μπορεί να αγοράσει ένα δάνειο στο 10% της αξίας του και να μην μπορεί να το αγοράσει ο δανειολήπτης στο 20% της αξίας του; Μιλώ πάντα για την πρώτη κατοικία, γιατί εκεί είναι το κοινωνικό πρόβλημα. Και για την πραγματική πρώτη κατοικία και όχι για τις βίλες στη Μύκονο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού παράλληλα εκτίμησε ότι η ρύθμιση για το χρέος δε θα γίνει πριν από τις εκλογές στη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Γερμανία και ζήτησε να υπάρξει μια εθνική πρόταση όλων δημοκρατικών κομμάτων. «Η Ελλάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά, να κάνει τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει, να ενισχύσει την επιχειρηματικότητα, να μειώσει την γραφειοκρατία. Να βεβαιωθούν όλοι στην Ευρώπη ότι δεν θα πισωγυρίσουμε και μετά, τη σωστή στιγμή, να κάνουμε μια εθνική πρόταση για το χρέος. Δεν θα ακούσουν τον Τσίπρα για το χρέος. Θα ακούσουν όμως τους Έλληνες» σημείωσε.

Τέλος, ερωτώμενος από τι θα εξαρτηθεί το ποιόν θα στηρίξει την επόμενη μέρα των εκλογών ο επικεφαλής του Ποταμιού απάντησε: «Από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Η χώρα θέλει πέντε τομές. Μείωση του κράτους, μείωση των φόρων, ανοιχτή παιδεία, χωρισμός κράτους – εκκλησίας, καινοτομία. Αυτά θα συζητήσουμε και όχι παζάρι για τα δικά μας παιδιά», ενώ σχετικά με το αν νιώθει πιο κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ ήταν κατηγορηματικός λέγοντας: «Εμείς δημιουργήσαμε το Ποτάμι γιατί οι παλιές συνταγές δεν μπορούν να οδηγήσουν σε νέες λύσεις. Και η ΝΔ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι της παλιάς συνταγής. Κομματικό κράτος και χάιδεμα αυτιών».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.