ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η ανάρτηση του Στ. Θεοδωράκη λίγο πριν την συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου (φωτό)

Η ανάρτηση του Στ. Θεοδωράκη λίγο πριν την συνάντηση με τον Αλ. Τσίπρα στο Μαξίμου (φωτό)

Να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και τη στάση του ενόψει της συνάντησης που θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας (16:30) με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μαξίμου επιχείρησε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής του Ποταμιού εξηγεί τα κίνητρά του για τη συνάντηση αυτή γράφοντας ότι «και θα συναντήσω τον Τσίπρα και δεν θα μπω στην κυβέρνηση».

«Παιδιά, εκτός από τα προσωπικά ή τα κομματικά παιγνίδια υπάρχει και η πατρίδα. Και οι εξελίξεις δεν θα μας περιμένουν» συμπληρώνει ο κ. Θεοδωράκης για το ραντεβού στο Μαξίμου η επίσημη ατζέντα του οποίου περιλαμβάνει τη συζήτηση της πρότασής του για σύσταση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση η συνάντηση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην κεντροαριστερά, αφού ο κ. Τσίπρας με την πρόσκλησή του, αλλά και ο κ. Θεοδωράκης με την αποδοχή της πρόσκλησης αυτής, παρέκαμψαν τον νέο ενιαίο φορέα του Κινήματος Αλλαγής, ενώ πυροδότησε και σενάρια περί κυβερνητικής συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το Ποτάμι στην περίπτωση, που οι διαφωνίες με τον Πάνο Καμμένο στον χειρισμό των ελληνοτουρκικών και του Μακεδονικού, οδηγήσουν σε ρήξη τους σημερινούς κυβερνητικούς εταίρους.

Ακόμη και ο χρόνος ανταπόκρισης του Μαξίμου στην πρόταση του κ. Θεοδωράκη έχει ενδιαφέρον: η ιδέα αυτή του Ποταμιού έχει παρουσιαστεί από τον Δεκέμβριο του 2016, όμως τώρα ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να τη συζητήσει με τον κ. Θεοδωράκη και ενώ στο μεταξύ έχει καταθέσει ανάλογη πρόταση η ΝΔ, χωρίς να συγκινήσει την κυβέρνηση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειωτέον ότι το Ποτάμι έχει εμφανιστεί το τελευταίο διάστημα αρκετά συναινετικό προς την κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα, ειδικά το Μακεδονικό, για το οποίο έχει ταχθεί υπέρ μίας συμβιβαστικής λύσης, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων που κάνει η Αθήνα με τα Σκόπια.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.