ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Στ. Θεοδωράκης δίνει «λύσεις» για τις αθρόες αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Λέσβο

Ο Στ. Θεοδωράκης δίνει «λύσεις» για τις αθρόες αφίξεις παράνομων μεταναστών στην Λέσβο

Ενίσχυση της υπηρεσίας ασύλου στη Λέσβο με εξειδικευμένο προσωπικό, εκταμίεσυση των ευρωπαικών πόρων για το αποχετευτικό δίκτυο στη Μόρια και σύνδεση του πρότυπου δημοτικού καταυλισμού στο Καρά Τεπέ με το δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ προτείνει ο Σταυρος Θεοδωράκης με ανάρτηση του στο Facebook και επισημαίνει ότι αυτές οι τρεις επείγουσες λύσεις θα βοηθούσαν και αυτούς που καταφεύγουν στη χώρα μας και τους πολίτες της Λέσβου.

Αναλυτικά στην ανάρτησή του επισημαίνει:

8.640 μετανάστες και πρόσφυγες είχε σήμερα το πρωί η Λέσβος. Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυες γυναίκες, κακοποιημένοι άνθρωποι. Δεν θα σας πω για τα προβλήματα που γιγαντώνονται μέρα με την ημέρα στη Μόρια – κανάλια από όλο τον κόσμο συνωστίζονται ξανά στο νησί και πρέπει όλοι να είμαστε μετρημένοι για να μην δυσφημίζεται ο τόπο μας. Θα επισημάνω μόνο ΤΡΕΙΣ επείγουσες λύσεις που θα βοηθούσαν και αυτούς που καταφεύγουν στη χώρα μας και τους πολίτες της Λέσβου.

– Να εκταμιευθούν ΤΩΡΑ τα ευρωπαϊκά χρήματα που έχουν εγκριθεί από τον Σεπτέμβριο για το αποχετευτικό της Μόριας. Η υπάρχουσα υποδομή είναι για 800 άτομα και τώρα μένουν εκεί 6.499! Κάθε μήνα δίνουμε 30.000 ευρώ στα βυτιοφόρα αλλά τα λύματα κυλούν πια σε όλους τους κοντινούς δρόμους.

– Να συνδεθεί ΤΩΡΑ το Καρά Τεπέ – ο πρότυπος καταυλισμός του Δήμου – στο δημόσιο δίκτυο της ΔΕΗ και να πάψουμε να σπαταλάμε κάθε μήνα για πετρέλαιο 110.000 ευρώ για μια 8ωρη λειτουργία των γεννητριών. Για τη ρύπανση που προκαλεί η καύση τόσου πετρελαίου, ας μην το συζητήσουμε…

– Ενίσχυση ΤΩΡΑ της υπηρεσίας ασύλου με εξειδικευμένο προσωπικό – και εδώ τα λεφτά τα δίνει η Ε.Ε. – για επιτάχυνση των διαδικασιών εξέτασης αιτημάτων διεθνούς προστασίας (ασύλου), ώστε οι μετανάστες είτε να φεύγουν για τα ηπειρωτικά – αποσυμφορίζοντας τα νησιά – είτε να ακολουθείται η διαδικασία επανεισδοχής τους στην Τουρκία όπως ορίζει η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας.

Μπορεί ο κ.Τσίπρας να δώσει εντολή για άμεση υλοποίηση των τριών αυτών μέτρων ή οι υπουργοί του – αγκαλιά με την γραφειοκρατία – θα συνεχίσουν το μπλα μπλα των υποσχέσεων που έχει φτάσει στα όριά τους τους νησιώτες μας;

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.